Drumul lui Omar Hayssam spre Romania - Speculatii, zvonuri, scenarii

Miercuri, 24 Iulie 2013, ora 15:10
3348 citiri
Drumul lui Omar Hayssam spre Romania - Speculatii, zvonuri, scenarii

Dupa ce Traian Basescu a aparut, in conferinta de presa, si a spus ca nu confirma ca Omar Hayssam a fost preluat din Siria, nici ca a fost repatriat cu un avion al Armatei Romane si nici ca a fost adus in baza unui acord de extradare, speculatiile nu au intarziat sa apara.

Modul in care a fost capturat sirianul a devenit subiectul preferat al jurnalistilor, analistilor si politicienilor, atat din tara, cat si de peste hotare.. Vocea Rusiei a publicat, miercuri, declaratia unor jurnalisti sirieni care sustineau ca Omar Hayssam a fost adus in Romania din Irak.

"Siria nu are nicio legatura cu persoana si soarta acestui terorist. Din informatiile pe care le am, el era tinut la o inchisoare din Irak si de acolo a fost transferat in Romania", ar fi afirmat, pentru Vocea Rusiei, Ahmed Daua, directorul SANA.

Stirea a tinut banda de braking news ore in sir la televiziunile din Romania, pana cand, inevitabil, a aparut si infirmarea... tot pe surse.

De data aceasta, jurnalistii romani de la Digi24, au obtinut, off the record, de la reprezentantii agentiei siriene de stiri SANA, informatia conform careia declaratiile publicate de Vocea Rusiei nu sunt conforme cu realitatea.

Hayssam, transferat in Romania dintr-o inchisoare din Irak - jurnalist sirian

Pe de alta parte, un general sirian contactat de Vocea Rusiei spunea ca a auzit pentru prima data numele lui Omar Hayssam in momentul in care a fost intrebat de jurnalist despre acesta.

Teroristul Omar Hayssam, gasit vinovat in instanta pentru rapirea, in 2005, a jurnalistilor Sorin Miscoci, Ovidiu Ohanesian si Marie Jeanne Ion, a fost adus in Romania, la sfarsitul saptamanii trecute.

Hayssam ar fi trebuit sa se prezinte marti dimineata, in fata instantei, pentru un nou termen in dosarul "Manhattan", in care este acuzat de delapidare, spalare de bani si evaziune fiscala, prejudiciul produs fiind de circa 20 de milioane de euro. Aceasta ar fi fost prima aparitie publica a lui Hayssam de la aducerea sa in tara, vinerea trecuta.

Din cauza faptului ca Tribunalul Bucuresti nu a reusit sa-l gaseasca, pentru a-l cita, Hayssam nu a fost prezent la proces. Abia marti dupa amiaza Administratia Penitenciarelor a anuntat ca acesta se afla la penitenciarul Rahova.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Omar Hayssam Vocea Rusiei dezmintire, #Hayssam venit Irak dezmintire , #inchisoare