Fostul diplomat Silviu Ionescu, condamnat la 6 ani de inchisoare - decizie definitiva

Joi, 13 Februarie 2014, ora 20:06
5400 citiri
Fostul diplomat Silviu Ionescu, condamnat la 6 ani de inchisoare - decizie definitiva

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore Silviu Ionescu a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucuresti la sase ani de inchisoare pentru cele doua accidente rutiere din decembrie 2009, instanta marind cu trei ani pedeapsa dispusa anterior in cazul acesteia.

Cei doi judecatori ai cazului au admis contestatia facuta de procurori fata de condamnarea dispusa anterior si au marit pedeapsa de la trei la sase ani de inchisoare cu executare, in dosarul accidentelor in urma carora o persoana a murit si doua au fost ranite.

Silviu Ionescu ar urma sa fie incarcerat, dupa ce va fi emis mandatul de punere in executare.

Avocatul lui Silviu Ionescu le-a spus judecatorilor ca fapta de vatamare corporala din culpa de care a fost acuzat clientul sau nu mai poate fi sustinuta, intrucat noile coduri prevad ca aceasta este valabila doar atunci cand victima este internata peste 90 de zile. Avocatul Nelu Trasca a aratat ca in acest caz victimele au avut intre 70 si 80 de zile de internate pentru ingrijiri medicale, astfel ca nu mai poate fi avuta in vedere fapta de vatamare corporala.

In ce priveste acuzatia de ucidere din culpa, avocatul le-a spus judecatorilor ca, din probele aflate la dosar, nu reiese cu certitudine ca Silviu Ionescu se afla la volanul masinii ambasadei, cerand sa dispuna achitarea clientului sau.

Reprezentantul Ministerului Afacerilor Externe a cerut despagubiri de 13.340 de dolari singaporezi, reprezentand suma totala a facturilor pentru depozitarea masinii avariate a ambasadei pe o perioada de peste trei ani. Acesta a aratat ca masina nu a fost reparata la acel moment si ca, odata cu trecerea anilor, costurile de reparatii s-au marit, solicitand in acest context marirea cuantumului despagubirilor civile.

In ultimul cuvant, Silviu Ionescu a spus ca nu el se afla la volanul masinii ambasadei, reamintind ca la acea vreme a facut un anunt si o sesizare la politie ca masina a fost furata.

Ce s-a intamplat in decembrie 2009

Potrivit acuzarii, in 15 decembrie 2009, in jurul orei 3.10, Silviu Ionescu, insarcinat cu afaceri "ad interam" al Romaniei in Singapore, in timp ce conducea un autoturism Audi A6 apartinand Ambasadei Romaniei, nerespectand culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersectie semaforizata, doua persoane in varsta de 30 si, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Ionescu a parasit locul accidentului si a continuat sa conduca masina pana la urmatoarea intersectie semaforizata, unde, nerespectand, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu ranirea unei persoane in varsta de 18 ani. Nici de aceasta data Ionescu nu a oprit, parasind locul accidentului si abandonand masina intr-o zona industriala a orasului Singapore, au precizat procurorii.

Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate in urma primului accident rutier, celelalte doua suferind leziuni.

Ulterior producerii celor doua accidente de circulatie, Silviu Ionescu a sesizat politia singaporeza cu privire la faptul ca autoturismul Audi A6 a fost sustras din fata Ambasadei Romaniei, dupa ora 2.00, situatie neconforma cu realitatea, pe care a sustinut-o si prin declaratiile date in fata autoritatilor judiciare singaporeze, au mai aratat procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Pe de alta parte, Inalta Curte din Singapore i-a acordat despagubiri in valoare de 360.000 de dolari lui Bong Hwee Haw - una dintre cele trei victime. Bong, care la vremea accidentului din decembrie 2009 avea 24 de ani, a fost prima victima care a primit compensatii pentru ranile suferite.

Prietenul sau, Tong Kok Wai, in varsta de 30 de ani, a murit dupa zece zile de la accident, iar o a treia victima, Muhammad Haris Abu Talib, care avea 18 ani, a suferit rani usoare.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Silviu Ionescu condamnat inchisoare, #Silviu Ionescu diplomat inchisoare, #accident Singapore , #justitie