Solomon si-a retras recursul depus la respingerea cererii de eliberare

Miercuri, 16 Iunie 2010, ora 21:35
1112 citiri
Solomon si-a retras recursul depus la respingerea cererii de eliberare
Foto: Arhiva

Magistratii Curtii de Apel Pitesti au luat act miercuri de retragerea recursului declarat de fostul primar al municipiului Craiova, Antonie Solomon , fata de respingerea cererii de eliberare sub control judiciar decisa de Tribunalul Arges.

Antonie Solomon a decis de comun acord cu avocatul sau sa renunte la acest recurs, iar instanta a fost de acord.

Tribunalul Arges a amanat, saptamana trecuta, pentru data de 7 septembrie, inceperea judecarii pe fond a procesului fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pentru fapte de coruptie intr-un dosar in care este cercetat si omul de afaceri Cornel Penescu. De asemenea magistratii Tribunalului Arges au luat in discutie si o cerere de eliberare sub control judiciar, insa dupa cateva ore au respins cererea ca neintemeiata.

Solomon a depus o noua cerere, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru stramutarea procesului. ICCJ va judeca cererea fostului edil pe data de 28 iulie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, pe data de 16 aprilie, cererea lui Antonie Solomon de suspendare a procesului sau de coruptie, aflat pe rolul Tribunalului Arges, pana la judecarea cererii de stramutare a cauzei la o alta instanta.

Antonie Solomon a fost arestat preventiv pe data de 3 martie si pana in prezent a formulat trei cereri de liberare sub control judiciar si o cerere de liberare pe cautiune, care au fost respinse de Tribunalul Arges. Ulterior, recursurile au fost respinse de Curtea de Apel Pitesti.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, arestat preventiv pe data de 3 martie pentru acte de coruptie, a fost transferat, pe data de 23 martie, din arestul IPJ Arges la Penitenciarul Colibasi.

Solomon a fost trimis in judecata pentru luare de mita in forma continuata si fals intelectual savarsit in legatura directa cu o infractiune de coruptie.

De asemenea, in aceeasi cauza, au fost trimise in judecata in stare de libertate si actionarul majoritar al SC PIC SA, Cornel Penescu, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de dare de mita in forma continuata, dar si alte doua persoane, respectiv George Dragos Stancu, acuzat de dare de mita si Gheorghita Pieca, fost administrator al PIC Pitesti, SC Muntenia Aliment SRL si SC PIC Distrib SRL, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata savarsit in legatura cu o infractiune de coruptie.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#Antonie Solomon recurs, #respingere cerere eliberare, #eliberare control judiciar Solomon , #proces