Dancila il invata pe Iohannis ce sa faca la summit: Sa ceara aderarea la Schegen si incetarea MCV

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 16:09
4604 citiri
Dancila il invata pe Iohannis ce sa faca la summit: Sa ceara aderarea la Schegen si incetarea MCV

Dupa ce s-a plans ca nu a fost invitata de presedintele Klaus Iohannis la summit-ul de la Sibiu, acum Viorica Dancila ii da acestuia sfaturi despre ce sa faca la eveniment.

Mai exact, premierul i-a transmis sefului statului sa ceara aderarea Romaniei la Spatiul Schegen si incetarea MCV pentru ca, spune Dancila, in rezultatele acestui summit trebuie sa se regaseasca si interesele romanilor.

Totodata, Viorica Dancila a spus ca a incercat sa construiasca o relatie buna cu presedintele Iohannis, dar a constatat ca interesul sau electoral este cel care conteaza mai mult.

"Romania gazduieste summit-ul de la Sibiu, un eveniment important atat pentru tara noastra, cat si pentru viitorul guvernului european. Guvernul Romaniei, ministrii PSD si ALDE au dovedit in toate evenimentele organizate in mandatul Presedintiei rotative ca promoveaza interesele Romaniei, promoveaza interesele UE si ca au capacitatea sa propuna solutii agreate de catre statele membre.

Am incercat sa construiesc o relatie normala cu o institutie a statului roman pentru beneficiul Romaniei si al romanilor.

Acest lucru nu a fost o rugaminte, a fost un gest de normalitate. Vad realitatea, vad ca interesul personal, interesul electoral al presedintelui Iohannis e cel care conteaza. Ii solicit presedintelui Iohannis ca in cadrul summit-ului de la Sibiu sa ceara aderarea noastra la Spatiul Schengen si incetarea MCV, pentru ca orice reuniune trebuie sa aiba un rezultat concret pentru cetateni.

In rezultatele acestui summit trebuie sa se regaseasca si interesele Romaniei si ale romanilor", a declarat Dancila la inceputul sedintei de guvern de miercuri.

Saptamana trecuta, premierul Viorica Dancila s-a plans ca nu a primit o invitatie oficiala din partea presedintelui Klaus Iohannis la summit-ul UE organizat in data de 9 mai la Sibiu, dar a precizat ca, daca invitatia va exista, ii va da curs.

Intrebata de jurnalisti, Viorica Dancila a precizat ca nu poate spune in acest moment daca va merge sau nu la Sibiu pe 9 mai.

"Nu pot sa va spun daca merg, nu am fost invitata inca. Daca va exista o invitatie, voi merge", a punctat ea.

Viorica Dancila a tinut sa sublinieze ca e vorba despre "o contradictie", cata vreme Guvernul pe care il conduce "a organizat summit-ul, financiar" si asigura presedintia rotativa a UE. Mai mult, premierul a subliniat ca Executivul de la Bucuresti are rezultate foarte bune.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...