AUR vrea să elimine ajutoarele sociale pentru cei care pot munci. ”Este timpul să scăpăm de asistaţii sociali sănătoşi”

Vineri, 15 Decembrie 2023, ora 13:33
4842 citiri
AUR vrea să elimine ajutoarele sociale pentru cei care pot munci. ”Este timpul să scăpăm de asistaţii sociali sănătoşi”
AUR vrea să taie ajutoarele sociale pentru românii apți de muncă FOTO Facebook/AUR

Liderul AUR, George Simion, a declarat vineri la Summitul Antreprenorilor Români că în programul de guvernare, AUR a propus pentru primii 5.000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% şi încurajarea muncii. El a precizat că, odată ajuns la guvernare, AUR va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci.

”Noi pledăm pentru normalitate şi în ţara noastră normalitate înseamnă un singur control pe an din partea instituţiilor statului român. Înseamnă creditare în condiţii avantajoase pentru afacerile autohtone care nu exportă capitalul. Şi mai înseamnă ceva care e trecut în Constituţie şi nu se respectă: egalitate de şanse. Astăzi, IMM-urile, ăştia mici, voi, plătiţi taxe de şase ori mai mult decât o multinaţională şi lucrul acesta nu e corect. De aceea, AUR vrea ca anul viitor, prin alegeri democratice, să câştige guvernarea şi să guverneze în interesul românilor”, a spus George Simion.

El a arătat că ”toate celelalte multinaţionale dacă au vreun control, dacă au vreo problemă, dacă le zice cineva pâs, sunt apărate de ambasade”.

”Eu cred că avem sprijinul celor mulţi şi vom reuşi să luăm guvernarea, dar dacă nu reuşim să luăm guvernarea o să trebuiască să facem şi noi Ambasada României la Bucureşti ca să ne apere şi pe noi, românii, de toate instituţiile statului. Sunt 63 de instituţii ale statului care au atribuţii de control în România. Sunt mult prea multe şi, din păcate, munca în ţara noastră e supraimpozitată, amendată, descurajată. Toţi cei care muncesc trebuie să fie penalizaţi într-o formă sau alta”, a afirmat preşedintele AUR.

George Simion a spus că în programul de guvernare, AUR a propus pentru primii 5000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% şi încurajarea muncii, subliniind că, odată ajuns la guvernare, AUR va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci.

”În programul nostru de guvernare propunem pentru primii 5.000 de lei reducerea taxării muncii de la 47% la 25% şi încurajarea muncii. Chiar dacă este o măsură nepopulară pentru unii şi nu are nimeni curaj să spună ce trebuie făcut cu subiect şi predicat, noi am mai spus de-a lungul vremii nişte adevăruri incomode şi ne-am asumat nişte lucruri care sunt greu de asumat. O să vă spun că AUR, odată ajuns la guvernare, va tăia ajutoarele sociale pentru toţi cei care pot munci. Este timpul să scăpăm de asistaţii sociali care sunt sănătoşi şi care pot fi angajaţi în câmpul muncii”. a spus Simion.

Liderul AUR a mai arătat că ”cea mai mare problemă pe care o au antreprenorii români, pe lângă instituţiile de control care îi călăresc, le cer şpagă şi nu îi lasă să se dezvolte, este exact forţa de muncă”.

”Un nou contingent de 140.000 de cetăţeni din lumea a treia au primit permise de muncă anul curent pentru că nu mai găseşti oameni care vor să muncească în România, pentru că munca este taxată, munca este descurajată, românii sunt alungaţi peste hotare de aceste impozite şi taxe, antreprenorii români nu sunt creditaţi, nu sunt încurajaţi. Şi ce rămâne să facem? Să aducem sri lankezi, nepalezi şi să plătim unora şi altora să stea la birt toată ziua şi să susţină primarul galben sau primarul roşu. E timpul să oprim aceste practici şi cineva trebuie să spună cu subiect şi predicat: tăiem ajutoarele sociale pentru cei care pot munci”, a declarat preşedintele AUR.

AUR a organizat vineri, 15 decembrie, la Palatul Parlamentului, „Summitul Antreprenorilor Români”, cel mai mare eveniment dedicat mediului de afaceri din România. Evenimentul a reunit peste 2000 de companii româneşti, care împreună au peste 300.000 de angajaţi. „Summitul Antreprenorilor Români” este un eveniment de anvergură naţională, care îşi propune să devină o platformă de dialog între AUR şi reprezentanţii mediului de afaceri.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
AUR, protest în fața Autorităţii Electorale Permanente. Acuză faptul că românii din străinătate sunt împiedicați să voteze
AUR, protest în fața Autorităţii Electorale Permanente. Acuză faptul că românii din străinătate sunt împiedicați să voteze
Alianţa pentru Unirea Românilor a organizat, joi, un protest în faţa sediului din Bucureşti, acuzând subminarea votului românilor din diaspora. Liderul AUR, George Simion, a făcut un apel...
#taiere ajutoare sociale, #aur, #George Simion, #taxare munca Romania, #guvernare , #Stiri George Simion