Stolojan: Tariceanu face circ ieftin

Marti, 07 Octombrie 2008, ora 17:58
1399 citiri
Stolojan: Tariceanu face circ ieftin

Romania are nevoie de un premier cu experienta, care sa se bazeze pe competenta si pe integritate ca sa guverneze, si nu de un premier care face circ, a declarat prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, referindu-se la Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit lui Stolojan, Tariceanu face circ prin cadourile electorale cu care incearca sa-i mituiasca pe alegatori.

Astfel, in cazul in care va fi numit premier, Stolojan isi propune blocarea reformelor care pun in pericol viitorul Romaniei, ca de exemplu reformele din justitie si administratia publica, dar nu numai.

Vicepresedintele PD-L mai declara ca are nevoie doar de 40% pentru a forma Guvernul, pe care il doreste in totalitate a fi cu membri ai partidului din care face parte, fiindca, dupa parerea sa, "in Romania aliantele nu au dat niciodata rezultate".

"E o chestie mai simpla pentru mine. Spre deosebire de domnii Geoana, Tariceanu, care isi doresc o cariera politica, si pe care ii intereseaza cariera lor mai mult decat ce se intampla in Romania, pe mine ma intereseaza un singur lucru: sa putem face treaba buna in Romania, o guvernare bazata pe competenta, pe integritate, in folosul oamenilor, si eu cred ca am si experienta, si cunostintele pentru a asigura o asemenea guvernare", a explicat Stolojan pentru Deutssche Welle.

Totodata, Stolojan a asigurat ca, odata ajuns la guvernare, "PD-L nu va permite actele de coruptie".

"Vom avea ministru la Justitie independent, tocmai a da semnalul ca in Romania justitia va trebui sa fie independenta. O vom readuce pe Monica Macovei pentru a continua ce a inceput, care a mers bine la vremea ei.Vom intari DNA si ANI, le vom da resursele pentru a-si face activitatea.

Nu vom accepta in partid si in institutiile statului oameni corupti (...) Mie mi se pot imputa multe, dar nu integritatea", mai afirma liderul PD-L. Intrebat cum se va intelege cu presedintele Basescu in caz ca va ajunge premier, Stolojan a declarat ca "noi avem un parteneriat cu presedintele Romaniei, un partreneriat bazat pe obiectivele pe care dorim sa le indeplinim. Parteneriatul nostru cu presedintele va functiona, pentru ca ne cunoastem deja de 19 ani".

Cat despre aliantele politice, Stolojan spune ca "PD-L nu am facut alianta cu PRM-ul si nici nu vom face, este o intelegere punctuala pe care o regretam". De asemenea, considera ca alianta PNL-ului cu PSD-ul este formala, si ca nu o fac pe fata.

A. T.

Citeste si:
Vom avea Jocuri Olimpice în România? Premierul Nicolae Ciucă a primit propunerea FOTO
Vom avea Jocuri Olimpice în România? Premierul Nicolae Ciucă a primit propunerea FOTO
Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, marţi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu oficiali ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. În cadrul dialogului, oficialii COSR au prezentat...
Florin Cîţu, după discuţia cu Marcel Ciolacu privind plafonarea prețurilor: „Am decis să o extindem până în vară”
Florin Cîţu, după discuţia cu Marcel Ciolacu privind plafonarea prețurilor: „Am decis să o extindem până în vară”
Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, marţi, 25 ianuarie, după discuţia pe care a avut-o cu preşedintele PSD Marcel Ciolacu, că a propus extinderea plafonării de preţuri şi compensare...