Tariceanu vrea reinfiintarea liceelor agricole (VIDEO)

Marti, 11 Martie 2008, ora 12:01
1425 citiri
Tariceanu vrea reinfiintarea liceelor agricole (VIDEO)

Dupa ce presedintele Tarian Basescu a declarat, luni, cu ocazia semnarii Pactului pentru Educatie, ca invatamantul din liceele industriale si de meserii nu este unul de calitate, premierul Calin Popescu Tariceanu a sustinut, marti, ca liceele agricole ar trebui sa beneficieze de o atentie mai mare din partea Guvernului.

Este oare o simpla imitare a discursurilor populiste ale sefului statului ori un semn ca prim-ministrul este de acord cu parerea exprimata de Basescu? Oricum ar fi, ideea lui Tariceanu ar trebui pusa in aplicare cat mai rapid, mai ales ca invatamantul agricol din tara este la pamant.

Prezent in comuna Stanesti, din judetul Giurgiu, alaturi de ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, la prezentarea si lansarea Ghidului Solicitantului pentru Programul National de Dezvoltare Rurala prin care fermierii sunt sfatuiti cum sa acceseze fondurile UE, Tariceanu a precizat ca Romania are nevoie de "un invatamant solid la nivel agricol", dupa sistem francez.

El a mentionat ca Guvernul trebuie sa creeze conditii optime de invatare in liceele agricole pentru a atrage cat mai multi tineri din mediul rural. Totodata, el a facut apel la parinti si i-a rugat sa-si trimita copiii la scoala, astfel incat intorsi acasa, dupa terminarea ciclului liceal, acestia sa isi conduca singuri fermele.

De asemenea, premierul a declarat ca "viitorul agriculturii romanesti e legat de ferma care produce pentru piata" si nu pentru subzistenta, adaugand ca doar fermele viabile si cu potential vor fi subventionate.

In plus, el le-a sugerat fermierilor sa produca alimente naturale, la mare cautare in UE.

"Nu sunt un specialist in agricultura, insa as risca sa dau o sugestie", a afirmat premierul, recomandand producerea de alimente naturale, argumentand ca aceste produse aduc venituri consistente.

Romania beneficiaza de 8 miliarde de euro din partea Uniunii Europeane, bani la care se adauga inca 2 miliarde de la statul roman, alocati pentru domeniul agroalimentar si forestier, pentru protectia mediului si imbunatatirea mediului rural, precum si pentru initiative de dezvoltare locala.

Tariceanu l-a felicitat pe Dacian Ciolos pentru lansarea Ghidului si l-a rugat sa simplifice procedurile birocratice de accesare a fondurilor UE, astfel incat banii sa poata fi utilizati eficient si corect.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#Tariceanu, #vrea, #reinfiintare, #licee, #agricole , #guvern Tariceanu