Tariceanu: Natura este mai puternica decat omul

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 16:58
1437 citiri
Tariceanu: Natura este mai puternica decat omul

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a deplasat miercuri la barajul de la Stanca Costesti si apoi in localitatea Saucesti, Botosani, pentru a vedea care este situatia sinistratilor.

In urma acestei vizitie primul ministru este de parere ca Guvernul a gestionat cu bine aceasta situatie grava.

Desi pana in prezent presa vehicula informatii ca comunicarea dintre autoritatile din Ucraina si Romania a fost buna, Tariceanu a anuntat ca nu este asa.

"De la partea ucraineana nu am mai primit informatii de pe 24 iulie. Nu ascund ca acest lucru a ingreunat situatia specialistilor nostrii".

Intrebat cand Guvernul va incepe lucrarile de modernizare a digurilor si sistemului hidrologic din Romania, premierul a precizat ca digurile sunt o lupta a omului cu natura.

"Digurile sunt o lupta a omului cu natura si provocand-o putem sa riscam foarte mult. Natura este mai puternica decat omul. Schimbarile climatice care au intervenit nu feresc pe nimeni de astfel de probleme".

Premierul a reiterat ideea ca oamenii care isi construiesc casele in albia raului nu pot sa ceara autoritatilor sa le construiasca diguri.

El a atacat in mod indirect autoritatile locale pentru acordarea autorizatiilor de constructie in mod inconstient.

"Daca construim in continuare in albia raului nu e corect sa venim sa spunem ca vrem sa ni se construiasca diguri. Autoritatile au acordat autorizatii de constructie in zone inundabile".

Calin Popescu Tariceanu a indemnat autoritatile locale sa ia masurile necesare nu sa astepte ca acestea sa fie luate de autoritatile centrale.

"Este inca un nivel mare de asteptare din partea administratiei locale si autoritatile centrale vor sprijini intotdeuna pe cele locale insa primele masuri trebuie decise de cele din urma. Am dispus marti lista de ajutoare pentru sinistrati. Primele ajutoare au caracater umanitar dar pe langa ele vom furniza si materiale de constructii. Am vazut ca Crucea Rosie a inceput deja vaccinarea populatiei si este bine pentru ca sunt masuri necesare pentru sanatatea lor".

Tariceanu a criticat modul in care o parte din autoritatile locale s-au implicat in gestionarea situatiilor de criza generate de inundatii.

El a afirmat ca unii sefi ai administratiilor publice, care sunt politicieni, speculeaza situatiile de criza pentru a-si face imagine.

Premierul a mentionat ca sedinta de Guvern se va amana pentru joi dimineata pentru ca masurile urgente au fost luate marti, deci nu sunt probleme.

Dupa vizita de la Saucesti, Tariceanu va survola zona Prutului in aval de localitate pentru a vedea cat de afectate sunt recoltele agricole.

El a asigurat populatia ca momentul critic a trecut si codul rosu este mentinut pana joi la pranz din cauza ca asa impun anumite proceduri.

Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#Calin Popescu Tariceanu, #Saucesti, #diguri, #lupta, #natura , #premier