Paleologu: Udrea - perfecta pentru rolul "anti-Ponta"; motiunea lui Blaga - "moartea lenta"

Sambata, 23 Martie 2013, ora 12:51
2545 citiri
Paleologu: Udrea - perfecta pentru rolul "anti-Ponta"; motiunea lui Blaga - "moartea lenta"

Deputatul democrat-liberal Theodor Paleologu a afirmat sambata ca sustine candidatura Elenei Udrea la sefia PDL pentru ca este "croita pentru rolul anti-Ponta".

"Argumentele mele (pentru sustinerea motiunii Elenei Udrea - n.red.) sunt strict rationale: Elena Udrea este perfecta in rolul de anti-Ponta, este croita pentru asa ceva. Eu nu spun ca este nemaipomenita din toate punctele de vedere, dar macar un lucru il putem recunoaste - este croita pentru rolul anti-Ponta. Este din aceeasi generatie, are aceeasi ambitie si cel putin aceeasi combativitate", a declarat Paleologu, in discursul de sustinere a Elenei Udrea, de la CNE a PDL.

Conventia PDL - Boc i-a oferit Elenei Udrea insigna cu PD primita de la Basescu

In context, el a afirmat ca foarte importante pentru PDL sunt alegerile europarlamentare, criticand faptul ca, daca va fi Vasile Blaga presedintele partidului, atunci cu siguranta va exista si "o lista concurenta" a candidatilor.

"Daca este Vasile Blaga presedinte al partidului, va asigur, va garantez, va dau in scris ca va aparea o alta lista concurenta la alegerile europene si ca ne va trage in jos. Vom mai pierde cateva puncte fie cu Neamtu, fie cu Ungureanu, fie cu oricare dintre ei. Este o chestiune de realism politic. Nu am absolut nimic cu Vasile Blaga. Este un om minunat si il voi apara de toti cei care spun ca tradeaza. (...) Nu are suficient lipici la public. (...) Noua ne place cand tipa la noi in partid, dar in fata electoratului nu este suficient", a adaugat Paleologu.

Despre motiunea "Reformistii" depusa de europarlamentarul Monica Macovei, Paleologu a spus ca este "ca nuca in perete, iar nuca nu poate sa sparga peretele".

El a afirmat, totodata, ca ii va sustine pe Monica Macovei si pe Cristian Preda pentru a se afla printre primele locuri de candidati PDL la alegerile europarlamentare.

"Motiunea Elenei Udrea este ori la bal ori la spital. Este adevarat ca este un risc, dar fata de "moartea lenta" (motiunea lui Vasile Blaga - n.red.) eu unul prefer ori la bal ori al spital. Voi vota Elena Udrea, fara sa ii dau un cec in alb, asteptand viitorul congres de dupa alegerile europene din 2014", a conchis Paleologu.

Democrat-liberalii s-au reunit sambata in CNE pentru a alege presedintele formatiunii si pe cei doi presedinti ai comisiilor permanente ale PDL.

Vasile Blaga candideaza pentru un nou mandat cu motiunea "Romania Dreapta. PDL, politica dincolo de lozinci", Elena Udrea a intrat in cursa cu motiunea "Noul Partid Democrat Liberal. O Noua Romanie", iar Monica Macovei vine in fata electoratului democrat-liberal cu motiunea "Reformistii".

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...