Paleologu: Udrea - perfecta pentru rolul "anti-Ponta"; motiunea lui Blaga - "moartea lenta"

Sambata, 23 Martie 2013, ora 12:51
2547 citiri
Paleologu: Udrea - perfecta pentru rolul "anti-Ponta"; motiunea lui Blaga - "moartea lenta"

Deputatul democrat-liberal Theodor Paleologu a afirmat sambata ca sustine candidatura Elenei Udrea la sefia PDL pentru ca este "croita pentru rolul anti-Ponta".

"Argumentele mele (pentru sustinerea motiunii Elenei Udrea - n.red.) sunt strict rationale: Elena Udrea este perfecta in rolul de anti-Ponta, este croita pentru asa ceva. Eu nu spun ca este nemaipomenita din toate punctele de vedere, dar macar un lucru il putem recunoaste - este croita pentru rolul anti-Ponta. Este din aceeasi generatie, are aceeasi ambitie si cel putin aceeasi combativitate", a declarat Paleologu, in discursul de sustinere a Elenei Udrea, de la CNE a PDL.

Conventia PDL - Boc i-a oferit Elenei Udrea insigna cu PD primita de la Basescu

In context, el a afirmat ca foarte importante pentru PDL sunt alegerile europarlamentare, criticand faptul ca, daca va fi Vasile Blaga presedintele partidului, atunci cu siguranta va exista si "o lista concurenta" a candidatilor.

"Daca este Vasile Blaga presedinte al partidului, va asigur, va garantez, va dau in scris ca va aparea o alta lista concurenta la alegerile europene si ca ne va trage in jos. Vom mai pierde cateva puncte fie cu Neamtu, fie cu Ungureanu, fie cu oricare dintre ei. Este o chestiune de realism politic. Nu am absolut nimic cu Vasile Blaga. Este un om minunat si il voi apara de toti cei care spun ca tradeaza. (...) Nu are suficient lipici la public. (...) Noua ne place cand tipa la noi in partid, dar in fata electoratului nu este suficient", a adaugat Paleologu.

Despre motiunea "Reformistii" depusa de europarlamentarul Monica Macovei, Paleologu a spus ca este "ca nuca in perete, iar nuca nu poate sa sparga peretele".

El a afirmat, totodata, ca ii va sustine pe Monica Macovei si pe Cristian Preda pentru a se afla printre primele locuri de candidati PDL la alegerile europarlamentare.

"Motiunea Elenei Udrea este ori la bal ori la spital. Este adevarat ca este un risc, dar fata de "moartea lenta" (motiunea lui Vasile Blaga - n.red.) eu unul prefer ori la bal ori al spital. Voi vota Elena Udrea, fara sa ii dau un cec in alb, asteptand viitorul congres de dupa alegerile europene din 2014", a conchis Paleologu.

Democrat-liberalii s-au reunit sambata in CNE pentru a alege presedintele formatiunii si pe cei doi presedinti ai comisiilor permanente ale PDL.

Vasile Blaga candideaza pentru un nou mandat cu motiunea "Romania Dreapta. PDL, politica dincolo de lozinci", Elena Udrea a intrat in cursa cu motiunea "Noul Partid Democrat Liberal. O Noua Romanie", iar Monica Macovei vine in fata electoratului democrat-liberal cu motiunea "Reformistii".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Orban, despre colaborarea pentru alegerile locale: "Am discutat de principiu să ne unim forţele unde e benefic"
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, referindu-se la colaborarea partidelor care formează Dreapta Unită la alegerile locale, că încă nu...
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Ludovic Orban spune că România e în mare pericol: „Există două mafii care deţin puterea astăzi”
Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat duminică, 25 februarie, la Ploieşti, că România "este prost condusă" şi se află într-un mare pericol. Politicianul susține că...
#Theodor Paleologu alegeri PDL, #Paleologu Udrea Conventie PDL , #PDL