Traian Igas: Avem prea multi politisti

Marti, 17 Mai 2011, ora 14:17
3672 citiri
Traian Igas: Avem prea multi politisti

Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, a declarat, marti, ca disponizilizarile fata de care protesteaza politistii si jandarmii, in Piata Constitutiei din Bucuresti, sunt perfect justificate.

"Avem un numar de politisti peste media europeana. Mai mult, am infiintat si politia locala, avem un surprlus de personal care creeaza un prejudiciu la bugetul de stat", a spus ministrul, intr-o interventie telefonica la Realitatea TV.

Mai mult, oficialul a anuntat ca urmeaza si alte etape de "restructurare si modernizare" a fortelor din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor.

"Dincolo de aceste restructurari, urmeaza si alte etape pe care vreau sa le duc la bun sfarsit in 2011, in special in ce priveste restructurarea si modernizarea strucurilor MAI. Deja suntem intr-o faza avansata in ce priveste statutul politistului, a sectiilor de politie regionale. Toate aceste modificari nu vreau sa fie altceva decat modificari care sa intareasca pozitia politistului si structurile de stat", a precizat Igas.

Ministrul a mai spus ca fiecare politist, care este membru de sindicat, are dreptul sa protesteze, adaugand ca reorganizarea structurilor si modernizarea lor va continua cu sau fara sprijinul sindicalistilor.

Politistii au venit cu familiile si manechine din carton, in Piata Constitutiei (Video)

Igas nu a stiut sa raspunda unui reprezentant sindical care i-a cerut sa spuna cati politisti deservesc, la ora actuala, mediul rural. In replica, ministrul a opinat ca "sindicatele nu au facut prea multe pentru statutul politistului".

A urmat un schimb alert de replici cu consilierul juridic al SNPPC, Dumitru Coarna, dupa care ministrul le-a inchis telefonul in nas celor de la Realitatea TV.

Cateva zeci de politisti s-au adunat, marti dimineata, in Piata Constitutiei din Bucuresti, protestand fata de Legea disponibilizarilor, care va lasa fara locuri de munca aproape 10.000 de politisti, jandarmi si pompieri.

Citeste si:
USR anunţă un pachet de legi antiplagiat: „În 1990, 1.500 de români aveau doctorat. Din 2000 până în 2006 au fost acordate alte 30.000”
USR anunţă un pachet de legi antiplagiat: „În 1990, 1.500 de români aveau doctorat. Din 2000 până în 2006 au fost acordate alte 30.000”
Mai mulți parlamentari USR au anunțat joi, 20 ianuarie, că depun un pachet de legi antiplagiat în debutul noii sesiuni parlamentare prin care îşi propun să stopeze propagarea fenomenului de...
Aurescu, despre anunţul lui Macron, privind prezenţa NATO în România: „Rezultatul eforturilor preşedintelui Klaus Iohannis”
Aurescu, despre anunţul lui Macron, privind prezenţa NATO în România: „Rezultatul eforturilor preşedintelui Klaus Iohannis”
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a salutat joi, 20 ianuarie, anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea ţării sale de a participa la prezenţa militară NATO...