Timpul nu este de partea lui Putin: Mutarea Casei Albe de care președintele rus trebuie să se teamă VIDEO

Marti, 21 Februarie 2023, ora 00:33
6223 citiri
Timpul nu este de partea lui Putin: Mutarea Casei Albe de care președintele rus trebuie să se teamă VIDEO
SUA vrea să-l aducă pe Putin în fața justiției pentru a da socoteală FOTO: NDTV

Administrația Biden a concluzionat în mod oficial că Rusia a comis "crime împotriva umanității" în timpul invaziei sale de aproape un an în Ucraina, a declarat sâmbătă, 18 februarie 2023, vicepreședintele american Kamala Harris la Conferința de Securitate de la Munchen din Germania.

Statele Unite îl avertizează pe Putin că ”timpul nu este de partea lui” în legătură cu agresiunea din Ucraina, iar el ar putea fi adus în fața unui tribunal internațional pentru a da socoteală pentru ”crime de război”.

"În cazul acțiunilor Rusiei în Ucraina, am examinat dovezile, cunoaștem standardele legale și nu există nicio îndoială: acestea sunt crime împotriva umanității", a declarat Harris, potrivit NDTV.

"Și le spun tuturor celor care au comis aceste crime și superiorilor lor care sunt complici la aceste crime: veți fi trași la răspundere", a avertizat Kamal Harris, fost procuror, la Munchen.

Putin nu mai poate continua războiul său dezastruos: Noua situație ce transformă misiunea Rusiei într-una imposibilă

Determinarea oficială, care a venit la finalul unei analize juridice conduse de Departamentul de Stat al SUA, nu atrage după sine nicio consecință imediată pentru războiul în curs.

Dar Washingtonul speră că ar putea contribui la izolarea și mai mult a președintelui rus Vladimir Putin și la stimularea eforturilor legale de a trage la răspundere membrii guvernului său prin intermediul instanțelor internaționale și al sancțiunilor.

Discursul lui Harris are loc în timp ce lideri occidentali de rang înalt s-au întâlnit la Munchen pentru a evalua cel mai grav conflict din Europa de la cel de-Al Doilea Război Mondial încoace.

Ea a declarat că Rusia este acum o țară "slăbită" după ce Biden a condus o coaliție pentru a-l pedepsi pe Putin pentru invazie, dar Rusia nu face decât să intensifice atacurile în estul Ucrainei. Între timp, Ucraina plănuiește o contraofensivă de primăvară, pentru care caută arme mai multe, mai grele și cu rază de acțiune mai lungă de la aliații săi occidentali.

Războiul care durează de aproape un an a ucis zeci de mii de oameni, a dezrădăcinat milioane de oameni din casele lor, a lovit economia globală și l-a transformat pe Putin într-un paria în Occident.

Washingtonul ajunsese deja la concluzia că forțele rusești se fac vinovate de crime de război, la fel ca și o anchetă mandatată de ONU, dar concluzia administrației Biden că acțiunile Rusiei se ridică la "crime împotriva umanității" implică o analiză juridică potrivit căreia actele, de la crimă la viol, sunt răspândite, sistematice și îndreptate în mod intenționat împotriva civililor. În dreptul internațional, aceasta este văzută ca o infracțiune mai gravă.

În comentariile sale, Harris a citat ca fiind "barbare și inumane" zecile de victime găsite la Bucha la scurt timp după invazia Rusiei din februarie anul trecut, bombardamentul din 9 martie asupra unei maternități din Mariupol, care a ucis trei persoane, inclusiv un copil, și agresiunea sexuală asupra unui copil de patru ani de către un soldat rus, identificată de raportul ONU.

Doi experți în securitate din SUA avertizează: Țările care urmează să fie invadate de către Putin

Organizațiile sprijinite de Agenția americană pentru Dezvoltare Internațională (USAID) au documentat peste 30.000 de incidente de crime de război de la invazie, potrivit guvernului american. Oficialii ucraineni au declarat că investighează bombardarea orașului Bakhmut chiar în această săptămână ca o posibilă crimă de război.

Administrația Biden a încercat să aducă presupușii criminali de război în fața justiției, inclusiv prin formarea de anchetatori ucraineni, impunerea de sancțiuni, blocarea vizelor și creșterea pedepselor în conformitate cu legile americane privind crimele de război.

Washingtonul a cheltuit aproximativ 40 de milioane de dolari pentru aceste eforturi până în prezent și spune că lucrează cu Congresul pentru a asigura o sumă suplimentară de 38 de milioane de dolari pentru aceste eforturi.

"Dacă Putin crede că ne poate aștepta, se înșeală amarnic", a declarat Harris. "Timpul nu este de partea lui".

Putin poate fi adus în fața justiției internaționale și tras la răspundere pentru ”crimele împotriva umanității” comise de Rusia în Ucraina, așa cum susține Statele Unite. Un astfel de tribunal internațional poate fi la Consiliul European, la Curtea penală internațională de la Haga sau în cadrul ONU.

Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
Pericol de prăbușire pentru regimul lui Putin: E în pragul colapsului după ce a pierdut ceva esențial
După multe aparențe, stăpânirea președintelui rus Vladimir Putin asupra puterii este mai puternică ca niciodată. Țara a revenit de la înfrângerile militare timpurii din Ucraina și de la...
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
#Tribunal International, #tribunal international haga, #Putin razboi, #crime razboi, #crime razboi rusia, #crime razboi Ucraina , #Razboi Ucraina