Putin nu mai poate continua războiul său dezastruos: Noua situație ce transformă misiunea Rusiei într-una imposibilă

Duminica, 19 Februarie 2023, ora 03:00
19620 citiri
Putin nu mai poate continua războiul său dezastruos: Noua situație ce transformă misiunea Rusiei într-una imposibilă
Putin nu mai poate continua războiul din lipsa de arme FOTO: WA Today

Războiul lui Putin se apropie cu pași repezi de borna unui an de zile, iar obiectivele sale inițiale de cucerire a Ucrainei nu s-au îndeplinit.

De când a început conflictul, din Rusia au fugit peste graniță aproximativ 700.000 de bărbați, iar acest fapt a produs o avalanșă de probleme la fabrica de tancuri Uralvagonzavod, unde înființarea unei a doua linii de producție a intrat în impas. Noua situație va însemna o misiune imposibilă pentru alimentarea suficientă a armatei ruse cu noi blindate, aspect ce l-ar putea determina pe Putin să nu mai poată să-și continue războiul său dezastruos.

Complexul vast din vestul Siberiei a servit drept fortăreață din spate a lui Stalin în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Aici s-au construit tancurile T-34 ale Uniunii Sovietice, aflate în siguranță dincolo de raza de acțiune a naziștilor, potrivit WA Today.

"Acum este imposibil să adăugăm o a doua linie de producție: există o lipsă acută de personal la uzină. Înainte, un maistru avea nevoie de o pregătire specială, dar acum iau pe oricine cu orice experiență în producție", a declarat un angajat, vorbind pentru ziarul regional Sverdlovsk.

Doi experți în securitate din SUA avertizează: Țările care urmează să fie invadate de către Putin

Acum, sub conducerea conglomeratului de stat Rostec - condus de fostul general KGB Serghei Chemezov - s-ar putea să lupte pentru a salva armata rusă pentru a doua oară. Rostec scotocește țara, oferind salarii exorbitante și vouchere pentru locuințe, în special pentru inginerii proiectanți. Dar bazinul de competențe și de forță de muncă s-a epuizat.

Aproximativ 700.000 de ruși au părăsit țara de când a început războiul, în urmă cu un an, majoritatea bărbați tineri și în special cei mai bine educați. ”Tocătorul de carne” al armatei mestecă 800 de soldați pe zi, potrivit serviciilor secrete britanice. Cu cât Vladimir Putin îi mobilizează mai mult pe cei rămași, cu atât mai puțin are pentru industriile sale de război.

Institutul Internațional pentru Studii Strategice consideră că Rusia a pierdut deja între 2.000 și 2.300 de tancuri în Ucraina, irosind jumătate din stocul său de T-72 și T-80 de dinainte de război. "Nu produc și nu reactivează nici pe departe suficient pentru a compensa aceste rate de pierderi", a declarat acesta.

În mod clar, Uralvagonzavod nu poate schimba această ecuație. Deocamdată, Rusia își retrage ultima rezervă de relicve sovietice, dar acestea nu au piese și sunt ținte sigure pentru dronele ucrainene.

Trezoreria SUA a declarat în octombrie că blocada occidentală a semiconductorilor a dus la o scădere de 70% a importurilor de cipuri din toate sursele globale, reducând producția de rachete hipersonice, rachete sol-aer și sisteme de avertizare timpurie aeropurtate.

Acesta a declarat că Rusia demontează mașinile de spălat vase și frigiderele pentru a găsi cipuri pentru armată, dar aceasta este o chestie disperată. Aceste plăci de circuite nu sunt instantaneu interschimbabile.

Orașul european aflat la 150 de metri de Rusia: Locul unde 97% din locuitori vorbesc rusa, amenințat de Putin VIDEO

Rusia are doi mari producători de semiconductori, Mikron și Baikal. Acestea sunt în gama de 90nm (nanometri), tehnologie de lucru de acum 20 de ani, nepotrivită pentru armele de precizie moderne. Intel, Samsung și TSMC din Taiwan lucrează deja la cipuri de 2nm.

Kremlinul a dezvăluit un proiect de 40 de miliarde de dolari americani (58,2 miliarde de dolari) pentru a produce în masă cipuri de 90nm până în 2030, dar acest lucru nu face decât să arate cât de disperată este sarcina.

James Byrne, șeful departamentului de informații din surse deschise de la Institutul Regal al Serviciilor Unite (Rusi), a spus că armele capturate sau doborâte în Ucraina conțin în proporție covârșitoare cipuri americane, majoritatea de la Texas Instruments și Analogue Devices. Acest lucru era de așteptat în prima fază a războiului: acestea erau arme moștenite construite anterior.

"Pot producătorii chinezi să înlocuiască toate aceste componente? Eu sunt sceptic. Nu am văzut aproape deloc aceste cipuri chinezești în platformele de arme rusești", a spus expertul.

Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Nikolai Patrușev este al doilea cel mai puternic om de la Moscova, fiind practic mâna dreaptă a lui Putin. În prezent, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Patrușev este un fost coleg...
Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Britanicii dezvăluie ce ascunde Putin: Numărul colosal al militarilor ruși trimiși la moarte și răniților din război
Războiul sângeros provocat de Rusia în Ucraina, acum peste 790 de zile, continuă în ciuda faptului că armata Moscovei a pierdut foarte multe trupe pe front. Acum oficialitățile britanice au...
#Putin razboi, #Rusia tancuri Ucraina, #tancuri rusia, #tancuri Rusia Ucraina, #stocuri arme, #Rusia arme Ucraina , #Razboi Ucraina