Ciuhodaru: Sunt convins ca domnul Ponta va fi pus la punct

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 16:52
2927 citiri

Deputatul PC Tudor Ciuhodaru nu abandoneaza lupta pentru primaria Iasiului, in ciuda amenintarilor lansate joi de liderul PSD Victor Ponta, care i-a avertizat pe conservatori ca, daca nu cedeaza si nu il sustin pe Gheorghe Nichita, risca sa fie dati afara din USL.

"Eu regret ca nu am avut timp sa il urmaresc joi pe domnul Ponta, dar sunt convins ca va fi pus la punct in discutiile ce vor avea loc astazi intre cei trei presedinti (n.red - PSD, PNL, PC). Cred ca binele romanilor trebuie hotarat in alianta si nu trebuie sa se tina cont de interesele vreunui baron local. Din punctul meu de vedere iesenii au decis sa 'tratez' Iasiul si din postura de primar. Voi candida si voi sustine aceasta lupta impotriva baronilor locali", a declarat Ciuhodaru pentru Ziare.com.

Deputatul a refuzat sa pronunte numele baronului local la care s-a referit, chiar daca era clar ca este vorba despre contracandidatul sau, spunand doar "Nu trebuie sa ma intrebati, in Iasi vi se va da mereu acelasi raspuns".

Intrebat daca prin atitudinea sa nu risca sa duca la ruperea protocolului USL la Iasi, acesta a replicat: "Nu eu risc, eu am hotarat sa ii reprezint pe ieseni si decizia lor este cea mai importanta pentru mine. Eu sunt un tip care risca pentru ceea ce crede. Si cred ca Iasiul merita mai mult in acest moment".

Tudor Ciuhodaru s-a aratat convins ca pozitia sa va fi sustinuta pana la capat de presedintele PC, Daniel Constantin. "De ce sa cedam noi? S-a pus vreodata problema de asa ceva? Va reamintesc ca sunt propunerea PC la primarie inca din 24 ianuarie. Cred ca astazi se va discuta. Ce decizie se va lua mi-e greu sa spun in acest moment", ne-a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Situatia in USL Iasi este tensionata. Cu toate ca la nivel local se ajunsese la o intelegere conform careia liderul PSD Gheorghe Nichita, actualul primar, va fi candidatul uniunii la alegerile din 2012 iar Tudor Ciuhodaru va candida in paralel din partea PC, Victor Ponta a declarat joi seara, intr-o conferinta de presa, ca aceasta exceptie nu va fi acceptata, ea fiind in afara protocolului USL.

PNL Iasi, pregatit sa faca si "compromisuri dureroase" daca Ciuhodaru nu cedeaza

Liderii ACD, Crin Antonescu si Daniel Constantin, se intalnesc vineri in Capitala pentru a purta negocieri in vederea rezolvarii problemelor create in anumite judete de repartizarea candidaturilor pentru alegerile de anul viitor.

Presedintele PC, Daniel Constantin, a declarat inaintea inceperii discutiilor ca functionarea USL, mai ales din punct de vedere juridic, nu este posibila fara conservatori, precizand ca are incredere in "maturitatea" liderului PSD.

"Sunt convins ca declaratiile domnului Ponta nu reflecta cu acuratete parerea dnului Ponta vis-a-vis de modul in care functioneaza USL. Spre deosebire de altii, eu cred in maturitatea si responsabilitatea politica a domnului Ponta, insa trebuie facute cateva precizari: USL este formata din trei partide, PSD, PNL si PC. Cred ca aceasta uniune nu poate sa functioneze nici politic, dar mai ales juridic intr-o alta formula. Noi cred ca am demonstrat, PC, ca putem sa trecem peste frustrarile si ambitiile personale ale unor persoane si sa punem pe primul plan interesele generale si proiectul pe care USL il are pentru 8-9 ani de acum incolo(...)

Daca cineva isi inchipuie ca PC va juca un rol de decor cred ca nu a invatat nimic din politica ultimilor doi ani", a declarat liderul PC, citat de Newsin, precizand ca partidul sau nu va renunta la candidatura lui Tudor Ciuhodaru pentru primaria Iasi.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Tudor Ciuhodaru Iasi, #Ponta USL Iasi, #candidati USL Iasi , #stiri Tudor Ciuhodaru