Kirill Budanov, șeful GUR: Este imposibil să eliberăm Crimeea fără acțiuni militare

Luni, 28 August 2023, ora 23:45
4270 citiri
Kirill Budanov, șeful GUR: Este imposibil să eliberăm Crimeea fără acțiuni militare
Kirill Budanov, șeful GUR/ FOTO Twitter

Șeful Direcției Principale de Informații a armatei ucrainene (GUR), Kirill Budanov, este convins că Ucraina va elibera Crimeea într-un „mod combinat”, dar acest lucru este imposibil fără acțiuni militare.

„Într-un mod combinat - nu doar diplomatic, nu doar militar, există mai multe opțiuni diferite. Dar fără acțiune militară acest lucru este imposibil. După cum am spus în toți acești ani.... a declarat Budanov, într-un interviu pentru Radio Liberty „Crimea Realities”

Comentând declarațiile sale anterioare că la sfârșitul primăverii 2023 Forțele Armate ale Ucrainei vor intra în Crimeea ocupată, Budanov a spus: „Din păcate, trebuie să recunoaștem că evenimentele se dezvoltă mai lent decât ar trebui. Dar mergem înainte cu încredere, dacă vă uitați la Crimeea și la nivelul ostilităților care au loc acolo, putem spune că nu există comparație față de 2022. "

Budanov a mai spus că mulți dintre șefii trupelor ruse de ocupație și-au scos familiile din peninsulă, temându-se de o contraofensivă ucraineană. Iar unii au fost forțați „să-și aducă înapoi cei mai apropiați membri ai familiilor, sub presiune.

Budanov spune că acum Ucraina are capacitatea de a lovi inamicul oriunde în Crimeea ocupată.

Serviciul de securitate SBU şi forţele armate ucrainene au lansat un atac la scară largă cu drone asupra poziţiilor militare ruse din Peninsula Crimeea ocupată, a informat presa ucraineană vineri seară, transmite Reuters.

Zeci de militari ruşi au fost ucişi şi răniţi, a informat vineri, 25 august, portalul de ştiri Ukrainska Pravda, citând surse SBU. Potrivit informaţiilor apărute în presă, Brigada 126 a Flotei Ruse de la Marea Neagră a fost atacată în satul Perevalne, nu departe de capitala Crimeei, Simferopol, conform Agerpres. Alte mass-media ucrainene au relatat, de asemenea, despre operaţiune, spunând că dronele au putut ocoli apărarea antiaeriană rusă şi au lovit un depozit de muniţii şi alte echipamente militare. Sursele care au vorbit cu presa ucraineană au sugerat că forţele de ocupaţie ruse au fost prinse pe nepregătite.

Forțele speciale ucrainene au debarcat joi dimineață, 24 august, în Crimeea în cadrul unei operațiuni militare în regiunea Tarhanut, informează serviciile militare de informații ucrainene. În exact această regiune, situată în vestul peninsulei Crimeea, un sistem antiaerian rusesc modern S-400 a fost aruncat în aer, cu o zi în urmă.

Sursele media ruse au precizat că a fost vorba despre „10 sabotori”. A avut loc o bătălie în care „au fost implicate ambarcațiuni și avioane”, conform Kyiv Post, care citează GUR.

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
Uniunea Europeană a criticat Rusia sâmbătă, 27 aprilie, pentru că a pus filialele unei companii italiene şi ale unei companii germane sub ”conducerea temporară externă” a unei...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #atacuri, #Crimeea, #eliberare, #Kirill Budanov , #Razboi Ucraina