Trupele ruse din regiunea Herson, afectate de holeră. ”Mai mulți militari ruși au murit”

Sambata, 17 Iunie 2023, ora 21:39
5486 citiri
Trupele ruse din regiunea Herson, afectate de holeră. ”Mai mulți militari ruși au murit”

Trupele ruse din zona ocupată temporar a regiunii Herson suferă de holeră. În fiecare zi, mulți soldați ai Federației Ruse vin la spitalele militare din regiunea Herson și Crimeea ocupată temporar cu suspiciune de holeră, informează mișcarea partizană a tătarilor din Crimeea și cea a ucrainenilor „Atesh” pe conturile lor de Telegram.

"Unități întregi din direcția Herson, situate de-a lungul Canalului Crimeea de Nord, își pierd capacitatea de luptă și sunt duse în spate pentru tratament. Mai mulți militari ruși au murit", se spune.

Partizanii notează că moartea ocupanților este probabil legată de utilizarea apei din surse deschise, deoarece aceștia au probleme cu transportul apei îmbuteliate sau pur și simplu purificate.

„Este firesc ca explozia barajului Kahovska să fi provocat pagube colosale naturii, dezvăluind multe boli despre care vom auzi. Facem apel la locuitorii din regiunea Herson și Crimeea să fie deosebit de atenți la apa pe care o folosiți pentru hrană”, a adăugat mișcarea Atesh.

Consiliul Local Odesa a anunțat că este strict interzis înotul în Marea Neagră în regiunea Odesa după distrugerea barajului Kahovska de către forțele ruse.

"Înotul în mare, prinderea de pește și fructe de mare în ochiuri de apă deschise (locuri de recreere fluviale și maritime) sunt strict interzise. De asemenea, este necesar să nu se consume pește și fructe de mare de origine necunoscută", a spus consiliul orășenesc pe contul de Telegram.

„Conform rezultatelor studiilor de laborator (virologice, microbiologice, parazitare) ale probelor de apă, laboratoarele Universității de Stat „Centrul de Sănătate și Bunăstare din Odesa al Ministerului Sănătății” au izolat, în ultima săptămână, agenții patogeni ai bolilor infecțioase., în special salmonella enteritidis și typhimurium, rota-astravirusuri, vibrioni NAG asemănător holerei, vibrios asemănător holerei alginolyticus, parahemolyticus, ouă și larve de helminți, criptosportidium, se arată în mesaj.

Ucraina este pregătită să lupte împotriva epidemiei de holeră dacă este necesar”, a declarat șeful direcției sanitare a Ucrainei Ihor Kuzin.

Organizația Mondială a Sănătății a trimis ajutoare în zonele afectate de inundațiile după distrugerea barajului Nova Kahovka. Reprezentanții OMS spun că, pe lângă riscul de înec, răniri și traumă, e posibil ca în zonă să se dezvolte holera.

„Impactul asupra salubrității sistemului de ape din regiune și asupra serviciilor sanitare nu poate fi subestimat”, a declarat președintele OMS, Tedros Ghebreyesus.

OMS discută deja cu guvernul ucrainean despre importul de vaccin anti-holeră, în cazul în care vor fi necesare.

Reprezentanții OMS spun că există un risc de holeră pentru că patogenul există în mediul înconjurător și prosperă în medii inundate și insalubre. Moartea a mii de pești la fundul rezervorului golit prezintă un risc de contaminare.

Boala nu a mai fost raportată în Ucraina de doi ani.

Oamenii pot fi infectați atunci când înghit mâncare sau apă care conține bacteria de holeră. Apoi, în 12 ore - 5 zile, pot dezvolta simptome. Netratată, deshidratarea severă și diareea provocate pot fi letale.

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Rușii au arestat un jurnalist care realizase videoclipuri pentru echipa lui Navalnîi
Un jurnalist rus care colaborează cu mai multe instituţii de presă a fost plasat în arest preventiv pentru "extremism" pentru că a participat la realizarea unor videoclipuri pentru canalul de...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Herson, #distrugere, #baraj, #Kahovka, #holera , #Razboi Ucraina