Rusia caută sistemul de arme cu care ucrainenii au doborât mai multe avioane de luptă Su-34 în ultimele zile

Luni, 25 Decembrie 2023, ora 23:28
8024 citiri
Rusia caută sistemul de arme cu care ucrainenii au doborât mai multe avioane de luptă Su-34 în ultimele zile
Avion de luptă rusesc Su-34/ FOTO: topwar.ru/

După o pierdere devastatoare la începutul acestei săptămâni, forțele Moscovei au lansat o operațiune pentru a găsi armele responsabile pentru eliminarea a cinci dintre cele mai avansate avioane ale sale, informează Kyiv Post.

Forțele ruse folosesc drone pentru a căuta sistemul de arme ucrainean care a doborât trei avioane supersonice rusești Su-34 la începutul acestei săptămâni.

Vorbind pentru televiziunea națională, purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iurii Ihnat, a spus că Kremlinul a vrut să găsească echipamentul care au doborât avioanele de luptă.

„Acum, inamicul, folosind drone, încearcă să strângă cantitatea maximă de informații în zonele sudice unde avioanele de luptă rusești au fost doborâte”.

Ucraina a anunțat, luni dimineată, 25 decembrie, că a doborât două avioane de luptă rusești. Potrivit forțelor aeriene ucrainene, un avion de vânătoare Su-34 a fost lovit lângă Mariupol în ajunul Crăciunului.

Comandantul Mikola Oleșciuk a spus că aeronava nu s-a întors la baza sa, dar nu a oferit detalii suplimentare.

Un avion de luptă multirol rusesc Su-30SM a fost apoi doborât deasupra Mării Negre.

Cele mai recente informații ridică numărul total de avioane rusești doborâte în ultimele zile la șapte, după ce trei avioane supersonice de lovitură Su-34 au fost scoase săptămâna trecută.

De asemenea, Kremlinul a susținut că a doborât patru avioane ucrainene în ultimele 24 de ore - trei avioane Su-27 și un bombardier tactic Su-24 în regiunile Zaporojie și Dnipropetrovsk, fără a aduce dovezi.

Ucraina a anunțat vineri, 22 decembrie, că a doborât trei avioane Su-34 rusești, deși sistemul de armament folosit nu a fost dezvăluit.

Unele canale Telegram cu tematică militară au sugerat posibila utilizare a sistemului de rachete antiaeriene Patriot.

Aeronava Su-34 [nume de cod NATO „Fullback] este în esență o adaptare aer-sol cu ​​două locuri a Su-27 „Fulcrum”.

Ele sunt folosite ca platforme de lansare de bombe aeriene ghidate și rachete Kh-59, pe care rușii le folosesc pentru a ataca regiunea Herson și alte zone ale Ucrainei.

Ihnat a adăugat că de la doborârea aeronavelor au avut loc mai puține atacuri cu bombă ghidată în regiunea Herson, dar a spus că Ucraina mai are nevoie de mai multe arme antiaeriene.

„Forțele aeriene pot efectua astfel de operațiuni în diferite sectoare”, a spus el. „Singura întrebare este că ar trebui să existe mai multe dintre aceste sisteme, iar această problemă este discutată ca parte a coaliției noastre de apărare aeriană recent creată.”

Forțele ruse continuă să bombardeze regiunea Herson cu artilerie – patru persoane au fost ucise și rănite nouă în decurs de 24 de ore în orașul din sudul Ucrainei.

Forțele Kremlinului au tras 71 de obuze spre Herson de sâmbătă până duminică dimineața, lovind centrul orașului, zonele rezidențiale, instituțiile medicale și de învățământ și „facilitățile de infrastructură critică”, a scris pe canalul de Telegram guvernatorul regiunii, Oleksandr Prokudin.

„Ca urmare a agresiunii ruse, patru persoane au murit și alte nouă au fost rănite, inclusiv un copil”.

Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Românii pregătesc scenariul negru al unui război: "Îmi fac bagajele și plec. Eu pentru gunoaiele de la conducere nu îmi risc nici măcar un deget"
Dacă Rusia ar decide să invadeze spațiul NATO, România ar fi o țintă ușoară. Scenariul de coșmar se bazează pe un raport al Centrului de Analiză a Politicii Europene, publicat în urmă...
UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
UE critică Kremlinul că a preluat sub ”conducere temporară” filialele unor companii italiene și germane din Rusia
Uniunea Europeană a criticat Rusia sâmbătă, 27 aprilie, pentru că a pus filialele unei companii italiene şi ale unei companii germane sub ”conducerea temporară externă” a unei...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #sistem patriot, #avioane su 34 , #Razboi Ucraina