Nu mai vine țarul la sultan, se duce Erdogan la Putin

Marti, 22 August 2023, ora 22:14
4105 citiri
Nu mai vine țarul la sultan, se duce Erdogan la Putin
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan și omologului său rus Vladimir Putin/ FOTO: NPR

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan plănuiește să viziteze Rusia pentru a se întâlni cu dictatorul Vladimir Putin pentru a discuta despre un acord privind cerealele. Întâlnirea trebuia inițial să aibă loc la Ankara, scrie Yeni Şafak.

Publicația trucă, citând surse apropiate administrației Erdogan, relatează că se pregătește vizita președintelui turc în Rusia și că este „critică” pentru un acord cu Rusia pentru extinderea acordului privind cerealele.

Potrivit interlocutorilor, Ankara aderă la poziția conform căreia crearea unei noi rute pentru exportul de cereale pe mare fără participarea Rusiei nu este o idee bună.

Datele posibile pentru vizita lui Erdogan în Rusia nu sunt cunoscute.

Mass-media a mai raportat că consilierul-șef al lui Erdogan, Akif Çağatay Kılıç, se îndreaptă spre Ucraina, iar ministrul de externe Hakan Fidan este de asemenea așteptat să viziteze Ucraina și Federația Rusă.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat că șeful diplomației de la Ankara, Hakan Fidan, ar putea merge în Rusia pentru discuții cu liderii de la Moscova.

Erdoğan a declarat la întoarcerea din vizita de la Budapesta, că luna viitoare, în septembrie, va încerca să discute față în față cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Erdoğan va merge la întâlnirea liderilor G–20 ce va avea loc în India, dar și la Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în SUA.

„Dacă găsim ocazia în acestă perioadă aglomerată, ne vom întâlni și vom vorbi cu Vladimir Putin față în față”, le-a spus președintele Turciei jurnaliștilor care se aflau în avionul prezidențial, la revenirea din Ungaria, potrivit agenției Anadolu.

Liderul de la Ankara s-a oferit din nou să medieze negocieri de pace între liderii Ucrainei și Rusiei.

Unul dintre subiectele de care Turcia este interesată este revenirea Rusiei în acordul privind exportul de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

Rusia s-a retras din acordul „Grâne pe Marea Neagră” în luna iulie, după ce înțelegerea internațională a funcționat timp de un an.

Quarterly Report - Editia 4

La îndemnul lui Putin, Coreea de Nord ar putea pregăti „surpriza din octombrie“, înainte de alegerile din SUA
La îndemnul lui Putin, Coreea de Nord ar putea pregăti „surpriza din octombrie“, înainte de alegerile din SUA
Administrația președintelui american Joe Biden este din ce în ce mai îngrijorată de faptul că alianța militară în expansiune a dictatorului rus Vladimir Putin cu liderul nord-coreean Kim...
Vladimir Putin se pregătește să-i facă o vizită prietenului Kim Jong Un. Coreea de Nord, acuzată că îi trimite Rusiei armament
Vladimir Putin se pregătește să-i facă o vizită prietenului Kim Jong Un. Coreea de Nord, acuzată că îi trimite Rusiei armament
Kremlinul a anunţat vineri, 24 mai, că pregăteşte o vizită a preşedintelui Vladimir Putin în Coreea de Nord, ţară acuzată de Occident de faptul că furnizează Moscovei muniţie pentru...
#Ucraina, #razboi, #Rusia, #invazie, #Turcia, #recept erdogan, #vizita, #Vladimir Putin, #acord cereale , #Razboi Ucraina