Dezastrul Elena Udrea (Opinii)

Duminica, 20 Mai 2012, ora 16:02
5016 citiri
Dezastrul Elena Udrea (Opinii)
Foto: Arhiva

Elena Udrea este seful PDL Bucuresti. PDL, la nivel national, conform sondajelor, sta catastrofal. In Bucuresti, situatia este tot atat de dramatica, dar nimeni nu-si asuma vina pentru aceasta cadere abrupta.

Cine se face responsabil de falimentul unei firme, daca nu managerul? Cine raspunde de rezultatele unei echipe de fotbal, in afara de antrenor, care, de cele mai multe ori in astfel de situatii, isi da demisia?

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Consiliul General al Municipiului Bucuresti, 60% dintre bucuresteni, potrivit unui sondaj CURS, ar vota USL, 18% - PDL, 10% - PPDD, 4% - PRM, 3% - UNPR, 2% - PNG-CD, 1% - PNTCD. Sondajul a fost realizat intre 1-8 mai, pe 1.700 de respondenti, la comanda Realitatea TV si Geopol. Pe scurt, PDL Bucuresti cu Elena Udrea la carma a ajuns aproape de PPDD si mult in urma USL.

Ce-ar fi trebuit sa provoace acest sondaj in randul filialei bucurestene a PDL? Evident, sedinte furtunoase, planuri de redresare si multa urecheala pentru managerul de proiect. Vedem asa ceva? Nici pe departe. Elena Udrea, care candva sustinea ca vrea sa se comporte cu bucurestenii ca o vecina de langa bloc, are lucruri mult mai serioase de executat. De pilda, sa arunce sudalme, zi de zi, pe blog, catre Victor Ponta si actuala guvernare USL.

Alegeri Bucuresti 2012

Ce departe sunt vremurile cand Teodor Baconschi si alti fruntasi ai PDL isi prezentau omagiile blondei de la Turism si Dezvoltare, ajunsa peste noapte in ditamai fotoliul de sef al filialei PDL Bucuresti. Cat de frumoasa, idilica si festivista era atmosfera in care Elena Udrea pasea pe scena, in uralele si aplauzele frenetice al colegilor de partid. Cat de tare se umflase balonul in acele momente si iata cum s-a spart, de a ajuns o simpla bucata de zgarci uzat.

Alegeri Locale 2012

USL cucereste Bucurestiul. Parea utopic in urma cu cativa ani. Orasul, care de-a lungul timpului a votat tot felul de primari obscuri, gen Halaicu si Lis, doar pentru a nu alege un reprezentant PSD, se arunca acum cu totul in bratele ciracilor lui Ion Iliescu. Ei, bucurestenii, care au urat atat de mult PSD, din cauza mineriadelor si a lui Ion Iliescu, sunt gata sa-si lase soarta in mainile rosii ale social-liberalilor.

Ma uit la afisele lui Prigoana, candidat la primaria generala a Capitalei si vad ca sunt pline de verde, culoarea oficiala a candidatului. Trec prin sectorul 2 al Bucurestiului si vad, pe un bloc, un afis mare in care scrie "PDL - tot greul, spre bine".

Afisul, insa, avea o culoare portocaliu-rosiatica. Doua dovezi care arata ca PDL Bucuresti nici macar nu mai stie ca exista, nu are un slogan unic, nu are proiect, membrii canta pe limbi diferite. Sunt captivi in inutil.

#Elena Udrea PDL, #sondaje PDL primari, #PDL Bucuresti primarie , #PDL