Alin Teodorescu: Excluderea lui Geoana nu va afecta foarte mult PSD

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 15:16
2086 citiri
Alin Teodorescu: Excluderea lui Geoana nu va afecta foarte mult PSD

Tulburarea pe care au creat-o excluderea lui Mircea Geoana din PSD si revocarea sa de la sefia Senatului nu va cantari foarte mult in sondajele de opinie, a apreciat, duminica, sociologul Alin Teodorescu (IMAS).

"Nu stim cu interpreteaza populatia evenimentele recente, dar fluctuatia nu poate sa fie mai mare decat in situatia din 2006, cand Adrian Nastase si-a dat demisia de la presedintia Camerei Deputatilor. Atunci s-au inregistrat modificari mici, de 1-2 puncte", a explicat sociologul, intr-o interventie la TVR Info.

Alin Teodorescu a punctat ca doar o mica parte a electoratului cunoaste bine actualitatea politica. "Vorbim de cel mult doua milioane de romani care sunt pusi la punct cu evenimentele politice", a argumentat sociologul de la IMAS.

Acesta a declarat ca, in decembrie, cand vor fi publicate urmatoarele sondaje, se va vedea clar ce impact a avut excluderea lui Geoana pentru alegatori, estimand insa ca nu se va inregistra o fluctuatie semnificativa.

"USL a avut, pentru prima, un procent de 56% in opinia alegatorilor. Acum are 52 de procente in opinia alegatorilor cu drept de vot. Scaderea este ceva mai mare insa in ochii celor 10 milioane de romani care merg, intr-adevar, la urne", a mentionat Teodorescu.

Mircea Geoana a pierdut miercuri si functia de presedinte al Senatului. Exclus marti seara din PSD, el a fost revocat miercuri din functie de colegii sai senatori, cu 112 voturi pentru, 2 impotriva si 5 abtineri.

Citeste si:
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
PSD și PNL pregătesc ghilotina pentru miniștrii USR. Când e programat votul pentru guvernul Cioloș - surse
Conducerea Parlamentului se reunește la ora 18.00 pentru a stabili calendarul audierilor și votul final pentru guvernul Cioloș. Potrivit unor surse politice, PSD și PNL vor propune ca marți...
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
Ucidere din culpă? Iohannis&Cîțu au văzut micile sicrie?
La secțiile de terapie intensivă sunt aproape 50 de copii infectați cu Covid-19, care se zbat între viață și moarte. Nu toți pot fi salvați. Săptămâna trecută au murit deja unii,...
Sursa: Ziare.com