Top șase insule din Grecia mai puțin populare printre turiști, dar cu plaje spectaculoase și peisaje exotice VIDEO

Sambata, 01 Iulie 2023, ora 19:33
6941 citiri
Top șase insule din Grecia mai puțin populare printre turiști, dar cu plaje spectaculoase și peisaje exotice VIDEO
Insula Itaca din Grecia FOTO Pixabay

Grecia este cunoscută mai ales pentru insulele sale cosmopolite, cele mai populare fiind Santorini, Mykonos și Paros, printre altele.

Deși Cicladele au locuri perfecte pentru petreceri, socializare și o viață de noapte vibrantă, există multe insule grecești liniștite, perfecte pentru vacanțe relaxate, aproape de natură, departe de aglomerație și mai puțin populare printre turiști.

Kasos

Kasos este o insulă grecească virgină, cea mai sudică din Marea Egee, situată în Arhipelagul Dodecanez. Poziția sa îndepărtată o face o destinație relativ necunoscută, dar peisajul său natural este un adevărat paradis.

Puteți să vă plimbați prin vechiul port Bouka, construit în urmă cu aproximativ 2.000 de ani, sau să vizitați unul dintre satele pitorești și foarte tradiționale Pounta sau Panagia pentru a face drumeții și pentru a gusta din bucătăria locală. Un alt punct de atracție al insulei este biserica din Agios Mammas.

Plajele din Kasos sunt adevărate bijuterii izolate, cu ape cristaline turcoaz și smarald. Nu ratați plaja Ammouas și Antiperatos. O altă opțiune este să vă apropiați de plajele virgine, cum ar fi Marmara, accisibil cu barca.

Lemnos

O altă insulă grecească liniștită, Lemnos, este situată în nordul Mării Egee, în apropiere de Thassos. Este un paradis natural ideal, cu plaje de nisip și valuri înalte pe coasta de est, perfecte pentru surf.

În Lemnos, puteți găsi, de asemenea, situri arheologice, cum ar fi Kavirio și Poliochni antic și castelul medieval din Myrina. Pentru cei dornici să exploreze mai mult, există opțiunea de a vizita palpitantă peștera Philoctetes, care își ia numele de la un erou grec din mitologie.

Itaca

Mitica insulă Itaca, patria legendarului Ulise, este o bijuterie ascunsă în Marea Ionică. La fel ca toate insulele ioniene, coasta Itaca este înconjurată de păduri de pini, care oferă umbră și protecție.

Plajele minunate din Itaca oferă o varietate de opțiuni, cu nisip sau stâncoase, organizate sau complet izolate. Apele sunt cristaline și răcoritoare, iar peisajul nu va înceta niciodată să vă uimească.

De asemenea, puteți vizita satele pitorești Perachori și Anoyi, primul cunoscut pentru priveliștile panoramice, iar cel de-al doilea pentru formațiunile stâncoase uimitoare și deosebite.

Kastelorizo

Una dintre cele mai îndepărtate și mai puțin turistice insule grecești, Kastelorizo este una dintre insulele din Arhipelagul Dodecanez, situată chiar vizavi de coasta turcească. Aici sunt câteva clădiri neoclasice cu elemente colorate în apropierea portului.

Printre cele mai interesante locuri de vizitat se numără Castello Rosso, un castel medieval construit de cavaleri, moscheea din secolul al XVIII-lea și satul de pescari pietruit, unde locuiesc toți localnicii din Kastelorizo.

Lipsi

Complexul de insule liniștite Lipsi din Arhipelagul Dodecanez este un loc de relaxare și reîncărcare. Cele mai spectaculoase plaje ale sale sunt Kambos, Katsadia, Tourkomnima și Platis Gialos.

Coastele insulei sunt pline de biserici interesante, cum ar fi mănăstirea Aghios Ioannis (Sfântul Ioan), Teologul, Muzeul Ecleziastic-Folcloric și icoana Panaghia din Haros.

Samothraki

Insula virgină Samothraki este un paradis pe pământ. Cu vârful înalt al muntelui Selene care se ridică impunător deasupra sălbăticiei verzi, această bijuterie din nordul Mării Egee are peisaje unice.

Insula este cunoscută mai ales pentru drumețiile nesfârșite de-a lungul defileurilor și pe malurile râurilor, precum și pentru micile bazine de apă dulce care izvorăsc în jurul muntelui. Insula este perfectă pentru iubitorii de natură și pentru aventurieri.

Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Cursa pentru trimiterea de baterii de apărare antiaeriană în Ucraina a început împiedicat, scrie Politico, care anunță că Spania și Grecia refuză să urmeze exemplul Germaniei şi să...
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța îi cere Greciei un sistem de apărare antiaeriană pe care să-l folosească pe durata Jocurilor Olimpice
Franța a cerut să împrumute un sistem de apărare antiaeriană al Greciei pe durata Jocurilor Olimpice de la Paris, potrivit cotidianului elen "Kathimerini", citat de Politico.eu....
#vacanta grecia, #vacanta grecia 2023, #Grecia, #insule Grecia , #Grecia