Descopera cu Ziare.com: Top 10 atractii turistice bizare

Duminica, 27 Decembrie 2009, ora 13:56
3478 citiri
Descopera cu Ziare.com: Top 10 atractii turistice bizare

Daca nu va incanta ideea de a fi un turist obisnuit, care se indreapta an de an spre aceleasi locuri familiare, probabil ca va atrage perspectiva unei schimbari de decor.

Publicatia online Listverse a intocmit un top al celor mai bizare 10 atractii turistice.

Este o lista care poate ajuta pe oricine incearca sa isi programeze o vacanta mai putin obisnuita si cauta o sursa buna de amuzament si relaxare, in acelasi timp.

10. Baia de taietei, Japonia

Un japonez a decis intr-o buna zi ca este o idee buna sa "condimenteze" simpla baie cu taitei. Pe langa apa si sapun, baia cu taitei contine, cum ii spune si numele, foarte multi taitei.

Oamenii din intreaga lume sunt atrasi de baia cu taietei deoarece se pare ca baia plina de taitei are efecte benefice asupra pielii si sanatatii in general. Colagenul dintr-o astfel de baie imbunatateste metabolismul si vindeca acneea.

9. Vale de la prehistoria, Cuba

Nu este limpede daca Fidel Castro a vazut sau nu filmul Jurassic Park, insa parcul de 11 hectare din Santiago de Cuba este un experiment interesant de reproducere a epocii dnozaurilor. Nu are insa nicio legatura cu capitalismul: cele 200 de creaturi preistorice au fost create in masura naturala de detinutii de la o inchisoare din apropiere.

8. Templul Karni Mata, India

Rajasthan, India. Pamantul Maharajahilor, palatele, desertul, camilele si templul Karni Mata. Acesta din urma nu este doar un refugiu pentru rozatoare, ci si locul unde acestea sunt divinizate.Soarecii, sobolanii si alte rozatoare care traiesc aici sunt atat de pretuite, incat atunci cand una dintre ele moare, trebuie imediat inlocuita cu o replica din aur solid.

7. Sala de expozitie Prietenia Internationala, Coreea de Nord

In orasul Phenian se afla Sala de expozitie Prietenia Internationala, o structura care gazduieste peste 90.000 de cadouri acumulate de-a lungul timpului de liderul nord-coreean Kim Il Sung. Cadourile, provenind de la liderii lumii, sunt un spectacol fascinant: betisoare de argint din Mongolia, un port-tigaret oferit de Iosip Broz Tito din Iugoslavia, si un aligator ranjind, care ofera bauturi asezate pe o tava de lemn, din partea Nicaraguei.

6. Isla de las Munecas, Mexic

Julian Santana Barrera a colectionat papusile aruncate la gunoi, potrivit unei legende locale, pentru a impaca spiritul unei fete care s-a inecat in rau. Bizara colectie poate fi admirata cand navighezi prin canalele raului Xochimico. Ironia face ca Barrera sa fi sfarsit inecat ca si fata pentru care a depus acest efort.

5. Expozitia de gandaci, Statele Unite

Ross Peroach, David Letteroach si Marilyn Monroach sunt doar cateva din personajele pe care le veti vedea daca vizitati Expozitia de Gandaci a lui Michael Bohdan din Plano, Texas. Specialist in dezinsectie, Bohdan si-a propus sa faca din gandacii morti intruchipari ale unor personaje binecunoscute.

4. Inchisoarea Bang Kwang, Thailanda

Majoritatea calatorilor nu se plictisesc in timpul unei vacante la Bangkok, insa daca totusi se intampla, trebuie mers la inchisoare. Pentru o anumita suma, puteti intra in vorba cu detinutii, unii dintre ei turisti occidentali a caror vacanta s-a transformat in cosmar. Popularizata in filmul Brokedown Palace, din 1999, acest bastion fortificat gazduieste 7000 de detinuti, acuzati de tot felul de crime.

3. Arcul Neutralitatii, Turkmenistan

Daca va incumetati sa mergeti pe vechea cale a matasii, veti ajunge invariabil in Turkmenistan, in orasul Ashgabat. Aici veti face cunostinta cu fostul lider turkmen Saparmurat Niyazov, care si-a lasat pentru posteritate numele inscris pe absolut orice. Cel mai faimos monument construit de Niyazov ramane totusi Arcul Neutralitatii, in varful caruia se afla statuia sa, aurita, care pe deasupra se mai si invarte dupa soare.

2. Parcul luptei de la Sekigahara, Japonia

In prefectura nipona Gifu se afla un parc tematic mai ciudat: este dedicat marii batalii de la Sekigahara. Un afacerist intreprinzator a recreat aceasta batalie epica cu ajutorul unor reproduceri in marime naturala infatisand decapitari, ritualul sinuciderii ai alte activitati sangeroase.

1. Casa oaselor Karner, Austria

Casa Oaselor Karner se poate gasi in orasul bucolic austriac Hallstrat. In acest loc veti gasi cranii pictate cu flori, frunze, serpi si altele. Casa a luat nastere ca urmare a lipsei de spatiu si nevoii urgente de a recicla mormintele.

A.I.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#atractii turistice bizare, #destinatii vacanta strainatate , #camping europa