17 insule mai putin cunoscute

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 08:43
7207 citiri
17 insule mai putin cunoscute
Bing

Daca de Insulele Canare, Azore sau Seychelles ai auzit cu siguranta, poate le-ai si vizitat cumva, in randurile de mai jos vei gasi informatii despre insule mai putin cunoscute, care si-au pastrat o aura de mister.

Bing.com iti dezvaluie cate ceva despre 17 dintre acestea.

1. Aitutaki, Insulele Cook

Locurile in care sa nu simti forfota sufocanta uneori a oamenilor si in care natura este pastrata cat mai putin modificata sunt destul de rare, dar exista. Aitutaki, insula in forma de triunghi din Oceanul Pacific, este unul dintre ele. Desi este a doua cea mai vizitata dintre Insulele Cook (care apartin de Noua Zeelanda) este inconjurata de alte mici insule care sunt nelocuite, iar laguna plina de corali te imbie cu apa calda si calma.

2. Insula Vabbinfaru, Maldive

Aceasta este situata la o jumatate de ora de mers cu o barca cu motor de capitala Republicii Maldive, Male (Oceanul Indian). Ofera o multime de activitati pe langa apa si in apa, inedite, printre care si oportunitati de a face scufundari, care sunt legendare pentru Maldive.

3. Saba, Antilele Olandeze

Insula este una dintre cele care sunt la inceput in ce priveste faima, avand doar 25.000 de turisiti pe an. Este cunoscuta in special pentru ecoturism si pentru posibilitati excelente de scuba diving.

4. Petit Saint Vincent, Saint Vincent si Grenadinele

Este una dintre cele mai izolate insule de restul lumii, cu putine mijloace de comunicare, oferind mai putin de 20 de vile pentru cei care vor sa se cazeze. Lungimea plajelor, care au nisip alb, este de peste trei kilometri.

5. Arhipelagul Fernando de Noronha, Brazilia

Aceste insule tropicale de pe coasta de est a Braziliei sunt fascinante prin viata salbatica ce poate fi remarcata si prin claritatea apei. Sunt primiti insa doar cate 460 de vizitatori in acelasi timp. Daca ajungi acolo nu trebuie sa pierzi apusul, despre care foarte multi spun ca este incomparabil cu cel din alte zone.

6. Porto Santo, Portugalia

Aceasta insula, care face parte din arhipelagul Madeira, atrage in special prin plaja de aproape opt kilometri, despre al carei nisip se spune ca are proprietati curative. In plus, te incanta cu paduri, pasuni si structuri stancoase, precum si cu orasul Vila Beleira.

7. Insula Orcas, Washington

Impresioneaza prin frumusetea naturala uimitoare si prin cea mai feroce specie de balene, orca. Aceasta este colorata in alb si negru si, desi in libertate, adica in oceane, este foarte cruda, in parcurile marine are un comportament prietenos.

8. Insula Oleron, Franta

Situata in Atlantic, aceasta pune la dispozitia turistilor 25 de plaje, peste 112 kilometri de trasee pentru bicicleta si o multime de oportunitati pentru navigatie si chiar echitatie.

9. Insula Dunk, Australia

Denumita de bastinasi Coonanglebah, adica "insula pacii si a belsugului", aceasta incanta prin exoticul padurii tropicale australiene, alaturi de Marea Bariera de Corali.

10. Providenciales, Turks and Caicos

Insula este aproape inconjurata de al treilea cel mai mare recif de corali din lume si este considerata suficient de izolata si intima chiar si de catre vedete precum Madonna, Bruce Willis sau Paul McCartney.

11. Insula Block, Rhode Island

Este cea mai necunoscuta si nelocuita insula din apropierea tarmului dintre Boston si New York (Statele Unite ale Americii).

12. Hiiumaa, Estonia

Insula este o bijuterie a Marii Baltice si are o populatie care traieste cat mai simplu si mai aproape de natura. Hiiumaa este o incantare in toate anotimpurile, avand parte de mai mult soare si mai putina ploaie decat in restul tarii.

13. Huahine, Polinezia Franceza

Mai putin cunoscuta decat vecinele sale Tahiti sau Bora Bora, Huahine cuprinde de fapt doua insule mici despartite de cateva sute de metri de apa. Acestea sunt acoperite de o padure tropicala luxurianta, iar in largul lor se afla o bariera de recif.

14. Mljet, Croatia

Legenda spune ca, pe aceasta insula din Marea Adriatica, Odiseu a stat timp de sapte ani ca sclav al nimfei Calypso. Turistii pot vizita chiar si pestera in care se presupune ca s-a adapostit acesta. Aproape trei sferturi din insula sunt acoperite de paduri.

15. Pamalican, Filipine

Apele care o inconjoara sunt frecventate de balene, delfini, broaste testoase, iar acestea pot fi admirate tot timpul anului.

16. Sylt, Germania

Casele cu acoperisuri din paie, dunele de nisip, stancile si campurile acoperite cu iarba abunda in aceasta zona. Cel mai ridicat punct al insulei este numit Duna de nisip Uwe "Uwe-Dune" si atinge 52,5 m.

17. Insulele Andaman, India

Situate intre Burma si Indonezia, aceste insule sunt uimitoare prin plajele izolate, virgine chiar, jungla si cocotieri.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#insule secrete, #insule putin cunoscute, #plaje izolate , #destinatii