5 destinatii pentru un weekend autumnal (Galerie foto)

Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 20:50
3265 citiri
5 destinatii pentru un weekend autumnal (Galerie foto)
Foto: Glamour.fr

Daca vacanta de vara vi se pare ca face parte dintr-o alta epoca, iar cea de Craciun prea indepartata, atunci nu va ramane decat sa va luati o scurta pauza.

Cu alte cuvinte, sa va ganditi la petrecerea intr-un mod cat mai placut a unui weekend autumnal, inlocuind escapadele traditionale cu care ne-am obisnuit: Londra, Roma sau Barcelona.

Pentru pasionatii de istorie, fashioniste, femei (de ce nu si barbati) care doresc sa-si trezeasca cele cinci simturi, pentru iubitorii de viata traita la maxim sau pentru oricine vrea sa se relaxeze, Glamour propune 5 destinatii:

Torino

Oras industrial (sediu pentru Fiat), fosta capitala a statelor din Savoia, Torino se impune ca o destinatie originala si reconfortanta pentru toamna.

In centrul orasului va intampina "Palatul Regal" si "Palazzo Madama". Apoi, puteti trece pe la "Castello del Valentino", o veritabila capodopera, amestecand barocul italian cu arhitectura coastelor franceze, ajungand pana la "Muzeul de egiptologie", unul dintre cele mai mari din lume.

Si daca vreti sa savurati un "verro" cappuccino, "Caffe Torino", "Cafe Mulassao" sau "Fioria" sunt locatii celebre pentru decorul tipic incarcat de istorie. Insisi Nietzche si Mark Twain au degustat aici "un petit noir".

Anvers

Adesea ignorat, din cauza vecinilor Bruxelles, Bruges sau Lieges, Anvers are atuuri serioase pentru un weekend de toamna. "Antwerpen", cum este denumit in flamanda, combina pictura clasica si arta moderna, arhitectura baroca si gotica cu buticurile traditionale.

Incepand din '90, orasul a ajuns un fel de "altar" al modei, gratie "Academiei de Moda", prin care au trecut Dries Van Noten si Ann Demeulemeester. De ajungeti la "Muzeul modei", el va va incanta cu o expozitie de moda de lux, semnata "Madame Gres".

Cat despre cazare, vi se recomanda hotelul "Diamands and Pearls", cu stilul sau baroc, sobru, dar confortabil, avand camere spatioase si luminoase. Un alt avantaj il reprezinta restaurantul adiacent care va propune bucatarie tipic belgiana, rafinata si la preturi accesibile.

Istanbul

Capitala culturala si centrul economic al Turciei. Odinioara, capitala a Imperiului Otoman, sub numele de Constantinopol, Istanbul are un trecut istoric bogat. Trei nume si fosta capitala a trei imperii. Moscheele te atrag de la primul popas in acest oras. Apoi, palatul Topkapi, fostul palat al sultanilor, cu vedere la mare si Bosfor. Marele bazar din Istanbul va este indicat chiar daca sunteti in cautare de autentic.

Se spune ca este imposibil sa vezi capitala Turciei, fara a trece pe la "hamam". "Ceberlitas" este una dintre cele mai vechi bai turcesti din oras. Si spre a va odihni, puteti opta pentru un apartament ideal, mai ales pentru un cuplu, cum ar fi "Cihangir Studio".

Lille

Orasul din nordul Frantei surprinde prin dinamism. Se gasesc aici, la un loc, arta contemporana, biserici gotice, arhitectura flamanda si... concerte rock. De asemenea, numeroase muzee dedicate artei plastice ("Beaux-Arts" sau "La Piscine de Roubaix", la cateva minute de Lille), va pot desfatata privirea.

Amatorii de arhitectura ar putea parcurge vechiul Lille. Ar fi pacat sa rateze "Grand Palace" si "Palatul Rihour", legende ale orasului. Gastronomia Lille este inspirata din cea belgiana, cu feluri tipice: "waterzooi" (tocana din peste sau pui), "potjevleesch" (preparat din carne de iepure, porc, mai intai conservata intr-un mod special). "Sebast' hotes" va ofera camere ideale pentru dormit, desi ambientul este destul de sobru, insa cu multe facilitati.

Sevilia

Unul dintre cele mai frumoase orase ale Spaniei si mai ales foarte agreabil toamna ca si iarna, cand temperaturile ating 40 grade Celsius. Centrul istoric si cultural al Anadaluziei din sudul Spaniei, rand pe rand oras musulman si crestin, Sevilia incarneaza succesiuni de putere.

Vizitati "Alcazar" (inscris in patrimoniul mondial Unesco), un fost palat maur sau "Casa lui Pilat", construita in stil jumatate arab, jumatate gotic si cu numeroase gradini.

In cartierul Triana se pot servi mancaruri specifice stropite cu celebrul vin Xeres sau Cruzcampo, bere locala. Daca vreti sa va opriti la un hotel, alegeti "Patios de la Alameda", cautat pentru decorul sau pitoresc, dar si pentru confortul camerelor.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#weekend toamna, #destinatii vacanta toamna , #destinatii