Cele mai periculoase 10 locuri pe care trebuie sa le vizitezi

Joi, 27 Septembrie 2012, ora 12:28
10331 citiri
Cele mai periculoase 10 locuri pe care trebuie sa le vizitezi
Keren Su/Getty Images

Cum ar fi viata fara un pic de suspans si adrenalina? Probabil destul de plictisitoare, ar spune cei pasionati de aventura si pericol. Necunoscutul vine deseori la pachet cu cele mai frumoase surprize, asa ca nu ar trebui sa programam chiar toate detaliile vietii noastre, inclusiv vacantele in locuri neobisnuite sau, de ce nu, periculoase.

Unii aleg tari cat mai aproape de casa, altii pornesc la drum fara nicio informatie cu privire la destinatia pe care o vor vizita. De cele mai multe ori, insa, evitam pericolul. O decizie inteleapta, am crede, daca nu am sti ca, totusi, exista locuri periculoase care merita riscul.

Iata mai jos un clasament facut de HowStuffWorks pe tema celor mai periculoase destinatii pe care nu trebuie sa le ratezi, dar pentru care ar fi bine sa iti iei mai multe masuri de precautie:

1. Somalia

Aceasta tara este considerata una dintre cele mai periculoase locuri din lume din cauza numeroaselor lupte civile intre cei care doresc sa detina controlul asupra traficului de arme si droguri.

Statul situat pe coasta de est a Africii, care adaposteste si uimitorii Munti Almdow, este locul in care proprietatii hotelurilor din zona se intrec in cine care mai de care mai exotice, pe terasele sau acoperisurile cladirilor, astfel incat clientii sa aiba parte de cel mai spectaculos apus.

Totusi, rata infractionalitatii in zona este foarte mare, iar guvernul somalez nu face nimic pentru imbunatatirea situatiei. Ba mai mult, nici macar Statele Unite ale Americii nu au ambasada in Somalia, iar toti cei de buna credinta iti recomanda sa ai cel putin 10 bodyguarzi doar pentru drumul de la aeroport la hotel.

Asadar, cu adevarat pasionat de aventura si pericol, Somalia ar putea fi prima ta optiune. In caz contrar, inverseaza clasamentul si lasa aceasta tara pe mai tarziu.

2. Liban

"Parisul Orientului Mijlociu" a cunoscut numeroase perioade de decadere si revenire. Dupa o reputatie proasta in anii '70 si '80 si o imbunatatire a situatiei dupa 1990, in ultimii ani, turismul a fost din nou afectat, de data aceasta de conflictele cu Israelul.

Grupuri si organizatii palestiniene actioneaza in unele parti din Liban, jafurile armate si atentatele impotriva americanilor, cu precadere, avand loc destul de frecvent. Lucrurile s-au mai stabilizat in ultimul an in Liban, insa trebuie sa fii inca foarte precaut cu privire la aceasta zona.

3. Kenya

Salbaticie imbinata cu violenta, frumuseti ale naturii in cele mai uimitoare forme, alaturi de tot felul de ilegalitati. Totusi, Parcul National Nairobi din Kenya ar merita un pic de atentie din partea celor obisnuiti cu pericolul. Trebuie sa pui, totusi, in balanta expeditiile alaturi de animalele salbatice, pe de o parte, si infractiunile asupra turistilor, deturnarile de masini, furturile sau chiar rapirile.

Nici atacurile teroriste nu lipsesc dintr-un peisaj atat de exotic si neobisnuit. Cum aceste acte de violenta au cunoscut o crestere neasteptata in ultimii ani tocmai din cauza instabilitatii politice, lucrurile sunt departe de a se imbunatati in Kenya.

4. Yemen

Statiunile de pe coasta de sud a Yemenului, cum ar fi plajele din Socotra, Aden si Kamaran, ofera privelisti de neuitat. Guvernul sfatuieste turistii sa stea in aceste zone tocmai pentru a evita atentatele sau alte ilegalitati care se petrec periodic in aceasta tara. Asadar, nu inchiria niciodata o masina pentru ca vei fi in mod clar o tinta si stai departe de zonele "fierbinti" in care au loc demonstratii politice.

5. Haiti

Americanii cred ca nu exista nicio zona sigura in Haiti, desi tara ofera o multime de atractii turistice, printre care insula Hispaniola, una dintre destinatiile de top. Ei bine, pe langa acest stigmat al nesigurantei, se pare ca din Haiti pleaca aproximativ 8% din cocaina care intra in Statele Unite ale Americii.

Majoritatea infractiunilor au loc impotriva altor haitieni, dar in 2008, rapirea a 27 de cetateni americani a socat o lume intreaga. Acestia au fost sechestrati, batuti si abuzati in nenumarate randuri. Daca totusi vrei sa vizitezi Haiti, alege zonele turistice si stai aproape de hotel.

6. Zimbabwe

Spectaculoasa cascada Victoria Falls de pe Raul Zambezi, alaturi de parcurile din Zimbabwe dau un aer exotic si interesant acestei tari fara iesire la mare. Cu toate astea, si in Zimbabwe au loc periodic jafuri armate, deturnari, rapiri sau furturi, intrucat populatia bastinasa este foarte saraca.

7. Rusia

Moscova si St. Petersburg sunt destinatiile de top ale Rusiei, o tara estica, cu tot ce implica ea, mentalitate, cultura si arhitectura, al carui numar de turisti a scazut in ultimii ani dramatic. Si aici au loc infractiuni, dar mult mai rar decat in celelalte zone descrise mai sus.

Ar trebui, insa, sa eviti regiunile sudice, precum Cecenia, intrucat acolo pericolul te pandeste la tot pasul. Atentatele cu bomba, rapirile sau chiar hartuirile fortelor de ordine sunt raportate destul de des.

8. Varful Everest

Cel mai inalt punct de pe Pamant, aflat la o altitudine de 8.848 m deasupra nivelului marii, se afla in muntii Himalaya. Desi o astfel de expeditie te imbogateste spiritual si iti schimba perceptia asupra vietii, trebuie sa tii cont de eventualele pericole. Pe langa vreme si neadaptarea conditiei fizice la efortul cerut, aici poti fi victima unor infractiuni precum furturi de buzunar, inselatorii etc.

9. Venezuela

Pe langa cele mai frumoase femei din lume, Venezuela are munte, statiuni la mare, dar si mancaruri traditionale laudate de turisti. Rata criminalitatii in Caracas este, se pare, cea mai mare din lume, asa ca aici nu vei fi niciodata in siguranta. Oamenii sunt foarte saraci si nu se dau in laturi de la diverse infractiuni precum furturi, inselatorii, rapiri etc.

10. Brazilia

Cel mai putin periculoasa dintre destinatiile primejdioase, Brazilia, este una dintre cele mai frumoase tari din lume. Si aici discrepanta dintre clasa de jos si cea de sus duce la revolte si actiuni violente. Brazilia are o rata a criminalitatii de trei ori mai mare decat cea a Statelor Unite ale Americii. Nici Rio de Janeiro, desi mai ferit de astfel de evenimente neplacute, nu duce lipsa de infractiuni.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#destinatii vacanta adrenalina, #tari periculoase turisti, #turisti pericole tari top, #destinatii concendiu primejdioase top , #destinatii