Minunile Asiei: Locuri in care ar trebui sa ajungi (Galerie foto)

Marti, 10 Mai 2016, ora 09:15
7387 citiri
Minunile Asiei: Locuri in care ar trebui sa ajungi (Galerie foto)
Foto: Facebook/Stephane Cattaneo

Vacantele nu te-au dus pana acum in Asia? Se poate sa ratezi cateva dintre paradisurile acestei lumi, spun cei care au vazut fie si franturi din acest continent mai greu accesibil pentru noi.

Desi cele mai cunoscute atractii ale acestei parti de lume sunt Angkor Wat si Marele Zid, in realitate sunt atat de multe de vazut, incat nu ti-ar ajunge o viata, sustine CNN, care trece in revista cateva destinatii care merita bifate. E vorba, in general, de locuri putin cunoscute de turisti, unde te vei bucura in tihna de liniste si frumos.

Insula Pulau Ubin, din Singapore, este un astfel de loc. Se ajunge cu feribotul, iar odata sosit vei vedea ca timpul curge altfel aici.

Insula de zece kilometri patrati, numita de localnici "kampung" (ceea ce inseamna "sat"), are un ecosistem unic, aici traind multe specii de pasari amenintate cu disparitia. Apele din jur misuna de viata, iar amatorii de scufundari pot admira recifele de corali.

Cei mai multi turisti aleg ca mijloc de deplasare bicicleta. Obligatoriu de incercat e mancarea locala, extrem de apreciata.

Foto: Facebook/Chen Bao Ying

Macau, care atrage pe nedrept turisti mai ales gratie cazinourilor sale, are cu mult mai multe de oferit: istorie, cultura, traditii. Fosta enclava portugheza, Macau e o alaturare de nou si vechi.

In Macau se gaseste Taipa, un fost sat pescaresc, in care fatadele coloniale inca s-au pastrat. Aici turistii vor gasi muzee, biserici, temple, dar mai ales cladiri impresionante, arata CNN.

Cand foamea da tarcoale, nu exista alegere mai buna ca Rua do Cunha (Strada Mancarii), unde oferta e extrem de larga.

Foto: Facebook/Taipa Chan

Dalat e un oras din Vietnam care incepe sa se bucure de tot mai multa atentie. Cunoscut ca "orasul primaverii eterne", era o destinatie favorita a guvernatorilor francezi, in vremea in care Vietnamul era colonie.

Vacanta printre teroristi si bombe: Agentia care vrea sa te plimbe in zonele de razboi din Siria

Cu o clima extrem de placuta si muntii la doi pasi - spre deosebire de coasta cu un aer umed -, Dalat ofera nu numai un cadru natural de poveste, ci e raiul amatorilor de golf.

Chasing waterfalls #pongourwaterfall #vietnam #dalat

A photo posted by Elektra Lux (@fiendmale) on

Thailanda nu putea sa lipseasca din topul destinatiilor asiatice. Aceasta e reprezentata de Ko Adang, o insula faimoasa pentru plajele sale. Se ajunge cu barca, o barca lunga, specifica acestor locuri, asa ca drumul in sine e o experienta.

Un loc perfect pentru relaxare, Ko Adang nu ofera adrenalina. Poti admira apusul, intinderea nesfarsita de apa turcoaz si nisip alb. Insula masoara 30 de kilometri patrati, fiind aproape de granita cu Malaezia.

Cand te saturi de plaja, padurea si muntii sunt la doi pasi, cadrul perfect pentru drumetii.

In ceea ce priveste cazarea, nimic somptuos: bungalouri si corturi. Nu vei avea insa nevoie de altceva.

Foto: Facebook/Guadalupe Stella

Kiu Tsui Chau este o insula din Hong Kong unde, in cursul saptamanii, turistii au plajele doar pentru ei. Pe insula se ajunge dupa o scurta plimbare cu barca din portul Sai Kung, de asemenea, cautat de turisti.

Apele sunt limpezi si curate, ideale pentru snorkeling. Si daca vacanta nu e una scurta, e recomandata si o plimbare pe insula vecina, Kiu Tau.

Foto: Ipopam

Idei de vacanta: Cele mai frumoase plaje din lume (Galerie foto)

Yakushima, in Japonia, e o insula aflata in patrimoniul UNESCO. Climatul subtropical face ca aici testoasele sa o duca foarte bine. In apa se vad adesea si delfini.

Diversitatea speciilor de pe insula nu se limiteaza la viata marina si nici macar la fauna. In Yakushima pot fi admirati cedri de peste 1.000 de ani.

In ceea ce priveste cazarea, oferta e larga: de la pensiuni si camere inchiriate de localnici pana la hoteluri luxoase, cu spa. Exista insa si niste hanuri traditionale, ce nu par pretentioase, insa unde serviciile sunt impecabile, conform CNN.

Foto: Facebook/Imobersteg Tobias

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#vacanta Asia destinatii, #atractii turistice Asia, #idei concediu Asia poze , #destinatii