Insule de care nu ai auzit, dar pe care trebuie sa le vizitezi - sunt in Europa (Galerie foto)

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 08:45
13301 citiri
Insule de care nu ai auzit, dar pe care trebuie sa le vizitezi - sunt in Europa (Galerie foto)
Foto: Twitter/The Island Review

Cu totii am auzit de insulele Bahamas, Hawaii sau de cele ale Greciei. Exista insa si altele la fel de frumoase, dar mai putin cunoscute, pe care merita sa le vizitam.

Te-ai gandit ca Marea Britanie reprezinta o singura insula aflata pe coasta Europei? Te-ai inselat. Cuprinde, de fapt, un numar mare de insule mai mici, peste 6.000, si multe dintre acestea sunt perfecte pentru plimbari unice in viata, arata CNN.

Insula unde cainii pazesc pinguinii de vulpi - Povestea de succes care s-a transformat in film

Insula cu 4.000 de serpi - De ce a devenit veninul lor de cinci ori mai puternic

Se schimba harta lumii: O insula s-a format in Pacific, dupa eruptia unui vulcan (Galerie foto)

Klein Curacao, insula fantoma abandonata in mijlocul paradisului (Galerie foto)

Aflate la 40 de kilometri de Cornwall, insulele Scilly sunt o bijuterie a naturii. Si chiar daca nisipul alb si apele azurii nu sunt primele lucruri care iti vin in cap cand te gandesti la litoralul britanic, aici le vei gasi din plin. Datorita unor curenti speciali, o sa intalnesti o flora care nu se mai gaseste in alta parte in Marea Britanie.

Destinatii incredibile, despre care foarte putini turisti stiu (Galerie foto)

La cativa kilometri de coasta zonei Northumberland, nord-estul Angliei, se gasesc fascinantele insulele Farne. Aici poti sa te bucuri de prezenta unor pasari senzationale si poti vedea multe foci, mai ales in octombrie, cand poti admira mamiferele alaturi de puii lor abia nascuti.

Destinatii izolate, dar ispititoare (Galerie foto)

Cea mai mare insula din Canalul Bristo, Lunfy, este o alta varianta de petrecere a concediului. Populatia care traieste aici este foarte mica, dar turistii nu sunt deloc putini si se pot relaxa facand scufundari in ape protejate.

Insulele scotiene Isla si Islay sunt absolut fantastice. Muntii de pe Jura sunt perfecti pentru o plimbare pe jos, iar golful Machir este numai bun pentru amatorii de surfing. In plus, aici exista un alt aspect ispititor: celebrul whisky, distileria din Craighouse fiind foarte cunoscuta.

Locuri in lume unde masinile nu au ce cauta (Galerie foto)

Mica insula Papa Westray, cunoscuta drept Papay pentru localnici, face parte din arhipelagul Orkney. Aici se poate ajunge cu cel mai scurt zbor in lume, care dureaza doar doua minute si pleaca de la Kirkwall. 90 de oameni numesc acest loc "acasa" si sunt foarte mandri de plajele care ii inconjoara.

Insula Skomer, aflata in Tara Galilor, reprezinta un refuziu pentru delfini si, ocazional, balene. Cei mai multi turisti merg aici in excursii de o singura zi si nu regreta deloc, pentru ca stancile si dealurile ofera imagini incredibile.

O lume de basm: insulele Feroe - partea II (Galerie foto)

Pasionatii de istorie sau arheologie trebuie sa mearga in insula Canvey. Si insula Rum se afla pe aceasta lista si este foarte interesanta. Muntii insulei Rum ofera o imagine uimitoare asupra Atlanticului, iar plajele poti rivaliza fara probleme cu cele gasite in Thailanda sau Caraibe.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#insule turism, #insule Marea Britanie, #insule necunoscute Marea Britanie , #insule
Comentarii