Pensiunile agroturistice, preferate de romani pentru minivacanta de Sfanta Marie

Duminica, 03 August 2014, ora 12:35
3950 citiri
Pensiunile agroturistice, preferate de romani pentru minivacanta de Sfanta Marie

Pensiunile agroturistice vor fi alegerea majoritatii romanilor pentru minivacanta de Sf. Maria Mare (15-17 august), iar o crestere semnificativa a tendintelor turistilor va fi catre zonele dunarene, portuare, a declarat Maria Stoian, presedinte fondator al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC).

"Profitand de ziua libera in plus, turistii romani aleg, spre bucuria noastra, pensiunile agroturistice din zone devenite deja traditionale turismului rural si de relaxare.

In plus, proprietarii pensiunilor vor oferi discounturi sau cadouri promotionale celor ce-si vor sarbatori ziua de nume. Fie ca vom vorbi de reduceri de 10-15%, sau de cadouri traditionale precum borcane cu dulceata, sticle cu tuica sau palinca, placinte si cozonaci, obiecte de artizanat, turistii sarbatoriti vor aprecia aceste mici surprize pentru ei. In pensiunile cu servicii de SPA si relaxare sarbatoritii vor putea beneficia gratis de aceste servicii", spune Maria Stoian.

Cea mai mare crestere a numarului de turisti va fi in zonele dunarene, unde reprezentantii ANTREC estimeaza un grad de ocupare mai accentuat in cadrul Pensiunilor din Delta Dunarii dar si in Zona Cazanelor Dunarii, unde alaturi de Sfanta Marie se vor sarbatori si Zilele Marinei, evenimente promovate de pensiunile din zona, asigurand servicii de transport, transfer, croaziere pe Dunare.

In zona Deltei Dunarii, tarifele pensiunilor ANTREC Tulcea pornesc de la 120 lei cu mic-dejun inclus, de persoana, pe noapte, ajungand si pana la 300 lei (demipensiune) in functie de numarul de margarete si serviciile dorite. Pentru aceasta perioada serviciile de agrement tip croaziera pe Dunare, excursii tematice pe canalele Dunarii, birdwatching pornesc de la 15 euro, ajungand la 60 de euro in functie de tipul barcii, perioada croazierei, locurile de vizitat sau alte servicii.

In zona Gorjului, pachetul special de Sfanta Marie are tariful de 449 lei/persoana, cuprinzand 3 nopti cazare, demipensiune cu produse traditionale din ferma proprie, acces spa si piscina exterioara, loc special amenajat pentru copii, jocuri de societate, inchiriere biciclete.

In zona Buzaului, tariful porneste de la 285 lei/persoana (2 nopti cazare cu demipensiune, gratar cu produse locale, acces la piscina, copiii pana in 6 ani gratuit. La acestea, se adauga posibilitate de pelerinaj la bisericile si manastirile din zona - Berca, Ciolanu, sau drumetii la cerere in zona Vulcanilor Noroiosi, Platoul Carstic Meledic, Tabara de Sculptura Magura, Bazinele cu sare din Sarata Monteoru.

Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Piedone și-a lansat programul pentru alegeri: "Sunt omul care încă mănâncă parizer şi usturoi/E uşor să fii papagal" VIDEO
Cristian Popescu Piedone şi-a lansat vineri, 26 aprilie, programul politic sub forma unui "contract cu cetăţenii Bucureştiului". Candidat din partea PUSL la funcţia de primar general al...
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
#pensiuni agroturistice, #vacanta sfanta Marie , #pensiuni