Ziare.com

Cum si-au impartit partidele sefiile comisiilor parlamentare

Marti, 18 Decembrie 2012, ora 18:27

   

Cum si-au impartit partidele sefiile comisiilor parlamentare
Presedintele Camerei Deputatilor Valeriu Zgonea a declarat, marti, ca potrivit ponderii parlamentarilor, PSD a primit presedintia a sapte comisii, PNL a cinci comisii, PC a uneia, aratand ca cei de la PDL si PP-DD au cate doi presedinti, iar UDMR si minoritatile nationale cate una fiecare.

"Nu vom modifica regulamentul Camerei Deputatilor in aceasta sesiune, vom ramane si la Senat si la Camera Deputatilor pe acelasi numar de comisii permanente si pe acelasi numar de comisii permanente comune, cele 15 pe care le stiti si dvs. (...) O sa avem comisii care vor avea 31 de membri, intre 21 - 31. (...) Numeric, comisiile sunt impartite conform ponderii, PSD are 38,5, aceasta este ponderea din cele 18 comisii, cea de-a 19-a, potrivit cutumei din Parlament, stiti foarte bine, presedintele, partidulul care preia presedintia Camerei Deputatilor, va face si o nominalizare si pentru presedintele comisiei de regulament. (...) Doua comisii le revin celor de la PDL, doua celor de la PP-DD", a declarat presedintele Camerei Deputatilor.

"PC a primit o comisie pentru ca a adunat ponderea cu cei de la PNL, impreuna au sase comisii si PSD are sapte comisii", a mai declarat acesta.

Zgonea a mai spus ca dintr-un total de 104 functii din Biroul Permanent (aferente a patru ani si opt sesiuni), 26 de functii sunt pentru opozitie.
Sursa: rNews

Articol citit de 2404 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor