Dancila trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor si TAROM

Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 10:23
4292 citiri
Dancila trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor si TAROM
Foto: Arhiva Ziare.com

Premierul demis Viorica Dancila trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor si TAROM. Decizia vine dupa ce Daniela Madalina Mezei, sefa TAROM demisa marti, a dezvaluit ca ministrul demis Razvan Cuc i-a cerut in ziua motiunii sa tina la sol mai multe avioane ale companiei, pentru ca unii parlamentari sa nu mai ajunga la vot.

"Premierul Viorica Dancila a dispus Corpului de Control al Prim-Ministrului inceperea unei actiuni de control la Ministerul Transporturilor si la Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM S.A., in scopul clarificarii aspectelor manageriale semnalate de mass-media.

Actiunea de control vizeaza activitatea din perioada 1 ianuarie 2019-prezent si are urmatoarele obiective:

1. Verificarea respectarii prevederilor legale privind regulile de guvernanta corporativa la nivelul TAROM SA.

2. Verificarea respectarii prevederilor legale privind operarea aeronavelor din flota TAROM SA.

3. Verificarea modului de indeplinire, de catre Ministerul Transporturilor, a drepturilor si obligatiilor ce decurg din calitatea de actionar la TAROM SA", anunta Guvernul intr-un comunicat de presa remis vineri Ziare.com.

"Am dispus de urgenta efectuarea acestui control care sa clarifice aspectele grave semnalate in mass-media. Este imperativ sa fie stabilit adevarul si sa ne asiguram ca au fost respectate prevederile legale. In cazul in care institutiile abilitate vor constata incalcarea legii, cei vinovati trebuie sanctionati", a declarat Dancila, citata in comunicat.

Daniela Madalina Mezei a afirmat, joi, ca Razvan Cuc i-ar fi cerut in ziua motiunii sa tina la sol mai multe avioane TAROM, pentru ca unii parlamentari sa nu mai ajunga la vot.

"Mi-a cerut sa tin avioanele la sol. Mi-a zis sa nu vina lumea la motiune, sa inventez probleme tehnice. Dumnealui n-a inteles ca prin mandatul meu nu puteam sa fac asa ceva. Oamenii nostri, pilotii, sunt oameni liberi care nu stau sa raspunda comenzilor unui CEO. I-am spus ca nu voi face niciodata asa ceva", a declarat Mezei.

In replica, Razvan Cuc sustine ca Madalina Mezei minte, incercand astfel sa isi securizeze functia de director general. Totoata, ministrul spune ca, daca afirmatiile ei ar fi adevarate, ar fi trebuit sa iasa public in acel moment si sa spuna.

Iata aici detalii - Fosta sefa TAROM sustine ca Razvan Cuc i-a cerut sa tina mai multe avioane la sol in ziua motiunii. Reactia ministrului

Citește și:
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Miniștrii invizibili din cabinetul Ciucă. Puțini români știu cine sunt titularii posturilor de la Economie, Turism sau Cultură
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, cel al Transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila şi cel al Mediului Tanczos Barna urcă în topul vizibilităţii pe luna februarie....
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Șoșoacă a ajuns ”vedetă” în presa din Ucraina: ”Crede că românii nu primesc educație în limba maternă și își pierd cultura”
Senatoarea Diana Șoșoacă a intrat în atenția presei de la Kiev, după declarațiile privind anexarea unor teritorii care au aparținut în trecut României. Publicația FOCUS îi dedică un...
#corp control premier TAROM, #corp control premier Ministerul Transporturilor , #premier