De vorba cu Mircea Solcanu despre plecarea din Pro TV, "Draga mea prietena", Dumnezeu si sufletul-pereche Interviu

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 07:43
5997 citiri
De vorba cu Mircea Solcanu despre plecarea din Pro TV, "Draga mea prietena", Dumnezeu si sufletul-pereche Interviu
Foto: Kanal D

Mircea Solcanu, care de putina vreme prezinta, alaturi de Cristina Siscanu, emisiunea "Draga mea prietena", de la Kanal D, nu are niciun regret legat de Acasa TV, postul de la care a plecat, aflat in trustul Pro.

Dupa o perioada de pauza in cariera, in care "a ras mult, a dormit cat a vrut, cum a vrut", dupa cum declara pentru Ziare.com, dar in care a avut timp de el si de Dumnezeu, s-a intors cu forte proaspete, mai sincer ca niciodata, vorbind "pe fata" despre clipele mai putin placute din viata sa, dar si despre gasirea dragostei.

Cum au primit fanii dvs. vestea revenirii pe micul ecran?

Am avut reactii foarte frumoase din partea lor. Oamenii sunt calzi si imi dau putere in munca mea.

Ce asteptari aveti de la noua emisiune?

Emisiunea nu este noua, intr-adevar. E noua calitatea mea de prezentator al emisiunii "Draga mea prietena". In formatul actual, speram ca ea sa devina si mai apropiata de "dragele noatre prietene".

Faceti echipa cu sotia lui Madalin Ionescu, Cristina Siscanu. Cum ati descri-o in cateva cuvinte?

Cred ca e suficient sa spunem ca sunt coleg cu un jurnalist si nu cu o sotie de

realizator TV. Daca ar fi trebuit sa ma gandesc ca este sotia lui Madalin Ionescu ar trebui sa stiu cum e in aceasta postura si ar fi trebuit sa locuim toti trei sub acelasi acoperis, ceea ce nu este cazul.

Cristina este foarte energica, isi iubeste profesia, este, cum spuneam, jurnalist, inainte de toate.

In ultima vreme v-ati deschis sufletul si ati oferit publicului amanunte triste din viata dvs. Cum v-ati decis sa faceti aceste dezvaluiri?

Nu consider ca intamplarile din viata sunt triste sau vesele. Sunt doar lectii pe care cred ca e necesar sa le impartasim unii altora, nu pentru stoarcerea de lacrimi si audienta, ci pentru ceea ce ar putea reprezenta pentru fiecare dintre noi. Lectiile acestea triste sau vesele pot fi de folos si altor oameni care se afla in situatii similare.

Drama lui Mircea Solcanu: Mama mea a sarit pe geam, ca sa nu manance bataie

Ce parere a avut mama dvs despre faptul ca ati spus lumii intregi aceste probleme?

Credeti ca daca nu le-as fi spus, ele nu ar fi existat? Daca le-as fi tinut pentru mine, cui ar fi ajutat? Daca nu treceam prin ele, oare as fi fost la fel de puternic?

Eu mi-am raspuns la aceste intrebari, prin simpla evocare a acestor aspecte din

viata mea. Iar mama m-a invatat sa spun intotdeuna adevarul.

Care a fost cea mai mare dezamagire dupa ce ati incheiat colaborarea cu Pro TV?

Cea mai mare dezamagire este faptul ca locul unde m-am angajat acum 10 ani nu mai

este acelasi.

Regretati ceva vizavi de aceasta despartire?

Nimic.

Mai pastrati legatura cu Cabral?

Da, am pastrat legatura cu Cabral, suntem oameni civilizati.

Ce ati facut in perioada in care v-ati retras din viata publica?

Mi-am petrecut cea mai frumoasa perioada din viata mea. Acel "the time of my

life". Am citit, m-am uitat la filme, am fost pe plaja zilnic, am facut meditatii, am intalnit oameni interesati. Mi-am petrecut timp cu prietenii si cu familia. Le-am gatit, ne-am plimbat, am fost in excursii sau doar ne-am vazut zilnic la cafea si am stat de vorba.

Am ras mult, am dormit cat am vrut, cum am vrut, m-am trezit si m-am culcat cand am avut chef. O Perioada Sabatica! Insa cel mai mult mi-a placut ca am avut timp pentru mine si pentru Dumnezeu.

Cum va simtiti din punct de vedere al sanatatii?

Sunt in parametri, nu ma plang. Am slabit de la detoxifieri succesive si necontrolate medical (v-am spus ca am avut mult timp pentru mine), dar promit sa imi revin. Mancand.

Ce va lipseste din punct de vedere personal?

Oare stiu ce imi lipseste? Nu stiu. Am invatat sa fiu recunoscator pentru ceea ce am primit si primesc in fiecare zi. Ce imi lipseste sau de ce am nevoie stie altcineva si am incredere ca o sa primesc in momentul perfect, la timpul perfect, tot ceea ce imi lipseste.

Pana atunci nu ma gandesc la ce imi lipseste, multumesc cu recunostinta si ma bucur de ceea ce am primit sau o sa primesc. Pot spune ca imi lipseste un suflet-pereche

pe care o sa il primesc si o sa ma primeasca la timpul viitor si perfect. Pana

atunci, voie buna!

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Mircea Solcanu Draga mea prietena, #Mircea Solcanu Kanal D, #Mircea Solcanu iubit, #Mircea Solcanu viata personala, #Mircea Solcanu interviu , #vedete romanesti