John Puzzle si Liviu Teodorescu, despre femeia ideala si paharelul cu tarie dinainte de concert - Interviu

Marti, 13 August 2013, ora 07:46
3425 citiri
John Puzzle si Liviu Teodorescu, despre femeia ideala si paharelul cu tarie dinainte de concert - Interviu
Foto: Media Pro Music

John Puzzle, compozitorul Lala Band, si Liviu Teodorescu, participant la Vocea Romaniei si actor in "Pariu cu Viata", au povestit in cadrul unui interviu despre cum a luat nastere piesa "The Rhythm", dar si cum se pregatesc sa cante in fata a mii de fani.

Cei doi au mai vorbit pentru Ziare.com despre cum arata femeia perfecta, dar si cum ar suna un slogan pentru campania unor politicieni.

Cum ati ajuns sa colaborati?

John Puzzle: In momentul in care Liviu s-a alaturat trupei Lala Band, ne-am cunoscut mai bine si am realizat ca putem face lucruri frumoase impreuna. Dupa un an si ceva, intr-un final, am reusit sa lansam prima noastra colaborare, "The Rhythm".

Liviu Teodorescu: Eu facand parte din Lala Band o perioada lunga de timp, iar Ionut fiind compozitorul trupei era inevitabila colaborarea!

Ati refuzat vreodata vreo colaborare?

John Puzzle: Am refuzat colaborari de cateva ori, din cauza ca eram deja implicat in alte proiecte si nu mai aveam timp suficient la dispozitie.

Liviu Teodorescu: Nu. Orice colaborare inseamna sa cunosti oameni noi si interesanti, lucru esential in meseria noastra, din punctul meu de vedere!

Cat timp a durat crearea "The Rhythm"?

John Puzzle: Sincer sa fiu, n-am calculat niciodata cu exactitate cat timp a fost investit in productia piesei, insa stiu ca "The Rhythm" a fost creata in mai multe etape. Eu am compus-o in aproximativ doua zile, am produs orchestratia intr-o saptamana si ceva, versurile intr-o zi, impreuna cu Liviu, la un pahar de suc in bucatarie, dupa care am inregistrat, mixat si masterizat in alte doua saptamani. In concluzie, cred ca a durat cam o luna.

Liviu Teodorescu: Daca vrei ca ceva sa iasa bine, trebuie sa investesti mai mult timp in acel lucru!

Aveti vreun obicei/ritual pe care il urmati inainte de a urca pe scena?

John Puzzle: Presupun ca fiecare artist are un "ritual" de incalzire a vocii inainte de aparitia pe scena. Eu unul, pe vremea cand eram solist Praf in Ochi, mai inchinam un paharel de tarie cu baietii din trupa in cinstea corzilor vocale, mai ales atunci cand scena era in aer liber, iar aerul era foarte rece.

Liviu Teodorescu: Momentan nu am urcat amandoi pe scena decat de vreo doua ori, deci nu am apucat sa ne facem vreun obicei comun!

Cat conteaza imaginea pentru voi?

John Puzzle: Nu cred ca exista artisti pentru care imaginea nu reprezinta un factor important in meseria lor. Pentru mine, cel putin, a fost destul de important sa nu ma fac de ras ca aparitie publica. Nu m-a interesat niciodata sa ies in evidenta prin vestimentatie sau stil, ci mai degraba prin actul artistic si alte diverse actiuni sociale.

Liviu Teodorescu: Mult! Mare parte din produsul artistic o reprezinta imaginea. Fara imagine, esti doar o voce sau doar un baiat care produce si face linii melodic frumoase.

Aveti vreo dorinta pe care credeti ca nu o sa o puteti realiza vreodata?

John Puzzle: Fiecare om este capabil sa-si indeplineasca orice dorinta, atata timp cat crede cu desavarsire in el insusi si este optimist pana la capat.

Liviu Teodorescu: Ar fi o mare greseala sa credem ca sunt lucruri pe care nu le-am putea realiza, nu?

Cum arata femeia perfecta din punctul vostru de vedere?

John Puzzle: O femeie cu suflet bun, darnica si corecta, aventuroasa si plina de viata, cu zambet si lacrimi sincere si nu in ultimul rand, careia sa-i placa filmele de actiune si SF, cultura Anime, joaca pe PS3, scufundarile, sporturile de iarna si muzica buna.

Liviu Teodorescu: Pentru mine, inalta! Pentru Ionut cred ca tot inalta. Cred ca toti barbatii adora femeile inalte.

John Puzzle, cum ti-ai ales numele de scena?

Cand eram mic eram pasionat de puzzle-uri, un hobby care, ce-i drept, a inceput sa-si piarda din importanta odata cu ascensiunea mea in meseria de compozitor si producator, din lipsa de timp, dar care a ramas in continuare un model de rezolvare si solutionare a fiecarei probleme din viata mea.

De aici mi-a venit si ideea pseudonimului John Puzzle. Concluzie: John vine de la Ionut, numele meu, si Puzzle de la o veche pasiune transformata intr-un principiu de viata.

Esti compozitorul Lala Band. Te asteptai ca formatia sa aiba un asemenea succes si un impact atat de puternic in randul tinerilor?

Sincer, ma asteptam ca Lala Band sa prinda la publicul tanar, totul fiind conceput ca un act artistic pentru suflete noi, dar nu ma asteptam sa umple Arenele Romane, piete si stadioane cu oameni de toate varstele si familii pline de bucurie.

Daca politicienii urmatori te-ar ruga sa le compui un slogan pentru o campanie electorala, cum ar suna: Victor Ponta, Elena Udrea si Elena Basescu?:)

E valabil pentru toti: "Va invitam la un joc de pocker! Miza: Legislatia Poporului Roman!" De mic am inteles ca politica este mediul propice pentru "combinatii", prin urmare n-am crezut niciodata cu adevarat in figurile politice. Nu stiu nimic despre cei trei politicieni in afara de pozitiile ocupate in Guvern.

Liviu, cum crezi ca ar fi aratat viata ta astazi daca nu participai la Vocea Romaniei?

"Vocea Romaniei" a fost acel tren venit la momentul potrivit, cu oamenii potriviti si deschisi sa ma ajute.

Cui ai vrea sa ii multumesti pentru cariera ta?

Sunt multi oameni care m-au ajutat si ma ajuta in continuare. Marius Moga, Ruxandra Ion, Mona Segal, Ionut Radu si mai sunt o gramada. Insa cel mai important a fost ajutorul lui Dumnezeu.

In ce postura te simti mai bine: cea de actor sau cea de cantaret?

Imi place actoria, dar muzica ma hraneste de-a dreptul. Daca trece o zi fara sa lucrez la o piesa sau sa fac ceva, orice, legat de muzica, simt ca am pierdut timpul degeaba.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#John Puzzle Liviu Teodorescu, #John Puzzle Liviu Teodorescu The Rhythm, #melodie The Rhythm , #vedete romanesti