Gerard Depardieu, campionul succeselor si al exceselor

Duminica, 06 Ianuarie 2013, ora 10:56
3475 citiri
Gerard Depardieu, campionul succeselor si al exceselor

Monstru sacru al cinematografiei franceze, Gerard Depardieu a jucat in peste 200 de filme. Un actor al carui talent este recunoscut de 40 de ani, insa a carui reputatie a fost umbrita de numeroase scandaluri in viata personala.

Nascut pe 27 decembrie 1948 la Chateauroux, Franta si fiind unul din cei cinci copii din familia unui fierar, Gerard Depardieu si-a petrecut copilaria si adolescenta mai mult pe strada decat la scoala, actele de delicventa nefiindu-i straine, potrivit Le matin.

Talent si putere de munca uriase

La 16 ani paraseste localitatea natala pentru Paris, aici fiind remarcat si atras in trupa unui recent infiintat teatru de comedie. Cu talentul sau si cu o forta de munca extraordinara reuseste apoi sa isi faca un nume in cinematografie. Notorietatea vine in anul 1974, dupa rolul din filmul "Valseuse" de Bernard Blier.

Urmeaza filme impresionante, in care Depardieu interpreteaza o serie de eroi nationali francezi, de la Cyrano de Bergerac la Jean Valjean, castigand simpatia si respectul publicului francez. In anii '90 si 2000, comedii de succes, printre care si "Asterix si Obelix", pun in evidenta talentul urias al actorului.

Abuzuri si derapaje

Filmele sosesc unul cate unul, insa nu numai pentru meritele sale artistice intra Depardieu in atentia publicului. Pasiunea sa pentru vin, insotita frecvent de abuzuri, derapajele verbale, iesirile violente, toate acestea au facut din cunoscutul actor un abonat al rubricilor de scandal din publicatiile franceze. Statura sa impozanta si temperamentul exploziv l-au inchis uneori intr-o imagine caricaturala.

Deseori, derapajele sale au depasit granitele Frantei: in 2005 a lovit un paparrazo la Florenta, in 2011 a urinat in afara toaletei unui avion, in 2012 a fost arestat pentru ca a condus beat.

Scandalul exilului fiscal si al cetateniei ruse

Veniturile obtinute din cinematografie le-a rotunjit substantial prin investirea in afaceri (indeosebi restaurante si podgorii), Gerard Depardieu fiind considerat astazi unul dintre bogatii Frantei.

Reactionand virulent impotriva lui Hollande si a socialistilor, care au horarat impozitarea la sange a averilor mari, pentru o perioada de cativa ani, Gerard Depardieu si-a anuntat exilul fiscal in Belgia.

Plecarea sa din Franta a starnit un mare scandal, ale carui ecouri au ajuns pana in Rusia, presedintele Putin oferindu-i cetatenie rusa. Gerard Depardieu s-a aratat impresionat de acest gest, catalogand Rusia ca o "adevarata democratie".

Scandalul continua, Gerard Depardieu avand sustinatori, dar fiind si aspru criticat de multi. Macha Meril, actrita franceza de origine rusa, a declarat ca actorul si-a pierdut toata luciditatea, "dorinta sa de opulenta si de betie potrivindu-se perfect cu Rusia".

Pe retelele sociale, multi cetateni rusi si-au exprimat indignarea fata de "afacerea Depardieu", recomandandu-i actorului sa fie atent cata lume traieste in saracie in Rusia si sa nu se mai amageasca cu democratia din aceasta tara. Pe langa mesaje, pe Facebook au fost postate si caricaturi cu Gerard Depardieu, integrat in atmosfera ruseasca.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Gerard Depardieu actor succes, #Gerard Depardieu excese, #Gerard Depardieu scandal exil fiscal, #Gerard Depardieu cetatenie rusa , #vedete straine