Ce trebuie sa faci daca ai mancat prea mult?

Miercuri, 24 Februarie 2010, ora 18:08
23187 citiri
Ce trebuie sa faci daca ai mancat prea mult?

Supraalimentarea este o problema comuna in comportamentul nostru alimentar. Dar dupa ce ai mancat prea mult, stii ce sa faci?

In ciuda celor mai bune intentii pe care le avem pentru a ne controla comportamentul alimentar, dulciurile sau alte produse alimentare sunt ispite in fata carora este foarte greu sa rezistam.

Pentru a scapa de senzatia de "stomac plin", Regimes Maigrir va ofera cateva sfaturi pentru a afla ce trebuie sa faci dupa un adevarat festin.

1. Fa o plimbare pentru a digera mai bine

Desi ultimul lucru pe care doriti sa il faceti dupa ce mancati este activitatea fizica, asta este exact ceea ce trebuie sa faceti pentru a ajuta organismul sa digere alimentele in exces. Expertii recomanda mersul pe jos, deoarece imbunatateste digestia si absorbtia alimentelor.

2. Bea ceai din plante

O ceasca de ceai poate fi foarte benefica in problemele de digestie care apar in urma supraalimentarii ocazionale. Este foarte bun ceaiul de menta, rozmarin, salvie, sau busuioc. Ceaiul calmeaza stomacul si previne balonarea.

3. Mananca normal la urmatoarea masa

Multe persoane au tendinta de a diminua cantitatile de alimente la urmatoarea masa, considerand ca dupa un exces alimentar aceasta este solutia ideala. In realitate insa, aceasta nu este o solutie practica.

Alege mese mici formate din glucide complexe (fructe, legume, cereale integrale) si proteine slabe adica pui, peste, fasole, nuci, soia, etc.

4. Bea multa apa

Daca la supraconsumul alimentar se adauga si un consum ceva mai mare de alcool, este indicat sa va hidratati. Beti cateva pahare de apa minerala, la temperatura camerei, pentru a elimina toxinele din organism.

5. Nu te invinovati

Uneori, starea psihica contribuie foarte mult la modul cum asimilam alimentele consumate. Nu deveni dusmanul tau si nu te invinovati foarte mult dupa un supraconsum. Cu siguranta, daca ai mancat prea mult, poti incepe o noua perioada de regim alimentar echilibrat.

6. Orice s-ar intampla, nu sari peste micul dejun

Amintiti-va apoi ca nu trebuie sa sariti peste mese si mai ales peste micul dejun. Daca nu mancati dimineata devreme, incepeti usor cu fructe si mancati ceva mai substantial la o ora mai tarziu (ca de exemplu fulgi de ovaz cu lapte). Daca asteptati pana la ora pranzului sa manancati, foamea va anula controlul alimentar propriu.

7. Scoate din bucatarie ispitele alimentare

Daca sunteti de acord sa adoptati un program de alimentatie sanatos, dupa supraalimentare, produsele alimentare nesanatoase trebuie eliminate din preajma dumneavoastra.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#supraalimentare, #reglim supraconsum alimente, #dieta supraconsum , #alimente