Apa, intre sanatate si interese financiare

Joi, 14 Iulie 2011, ora 09:54
2821 citiri
Apa, intre sanatate si interese financiare
Foto: Flickr

Nu se stie cu siguranta cat de multa apa ar trebui sa bem. Exista multe interese financiare la mijloc, mai ales in societatile dezvoltate. Canicula din timpul verii trebuie, insa, abordata cu multe lichide.

In general, doctorii spun ca este bine sa bem aproximativ opt pahare de apa pe zi, informeaza ABC News.

Nu exista, insa, studii stiintifice care sa explice de ce avem nevoie de aceasta cantitate de apa. Daca tot nu exista cercetari serioase in aceasta privinta, atunci poate ca ar fi mai bine sa bem doar atunci cand ne este sete si sa nu fortam nota prea mult.

Doctorita Margaret McCartney a publicat un articol pe aceasta tema in "British Medical Journal". Ea spune ca este ilogic sa bem atatea pahare de apa zilnic. Ea mai crede ca la mijloc sunt interese comerciale si nu exista argumente medicale in acest sens. Miza este mult mai mare in Occident, acolo unde apa este o adevarata industrie.

Companiile fac un complot al apei?

Multe companii sustin ca apa este foarte buna pentru sanatate. Cei de la Danone spun ca daca bem apa putem pierde din kilogramele in plus, iar copiii au nevoie de apa pentru a se putea concentra mai bine la scoala.

"Nu exista dovezi care sa arate ca avem nevoie sa bem mai multa apa decat atunci cand ne este sete", spune autoarea articolului pe aceasta tema. Ea nu este singura contestatara. In 2008, un nefrolog de la Universitatea din Pennsylvania, Stanley Goldfarb, spunea ca nu avem nevoie de atat de multa apa.

El facea astfel de afirmatii in zilele in care in SUA se atingea maximul consumului de apa potabila. Medicul american spunea intr-un interviu ca doctorii recomanda consumul de apa in exces din simplul motiv ca apa nu iti poate face rau.

Oamenii se lasa inselati de interesele comericiale si de campaniile de marketing. Trebuie sa bem atunci cand avem senzatia de sete. Dar a-ti fi sete nu inseamna ca esti bolnav sau ca esti atat de deshidratat incat sa te imbolnavesti.

CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
CTP, devastator cu Piedone: ”Candidatul Parizer Usturoi. Așa un afront?... Semn rău pentru interlopul poporului”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat cu aciditate ultima ieșire publică a lui Cristian Popescu Piedone, candidat la Primăria Capitalei, care și-a prezentat programul cu care vrea să...
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Ciolacu "se jură" că n-a jucat la păcănele: "Am mai jucat poker. Acum joc Catan cu Grindeanu. Am jucat şah cu domnul Tudose" VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României susţine că nu a jucat niciodată la păcănele. În schimb, liderul PSD joacă poker cu prietenii, Catan cu Sorin Grindeanu şi şah cu Mihai Tudose, care...
#apa potabila minerala, #bani sanatate boli , #apa