Sanatate la-ndemana: Suferi de artroza? Poti fi un meteorolog bun!

Joi, 07 Mai 2015, ora 09:28
8221 citiri
Sanatate la-ndemana: Suferi de artroza? Poti fi un meteorolog bun!
Foto: Doctor Tarek Nazer

Persoanele care sufera de artroza sunt mult mai sensibile la schimbarile meteorologice comparativ cu restul persoanelor.

Durerile articulare apar inainte de a veni frigul si ploile. Cu siguranta cunoastem cel putin o persoana care mereu sufera de dureri articulare cand se schimba vremea, insa nu multi dintre noi si actioneaza sa gaseasca cauza sau sa o trateze.

Artroza inseamna deteriorarea cartilajului, aceasta boala daca este depistata din timp poate fi tratata mult mai usor, explica pentru Ziare.com doctorul ortoped Tarek Nazer.

Stadiile avansate de artroza la nivelul genunchiului sau a soldului ajung la protezarea totala, ceea ce inseamna schimbarea articulatiei cu una artificiala. Insa daca acestea au fost tratate la primele semne de artroza ar putea sa se scape de acest tip de operatii care sunt destul de complexe.

In prezent, medicina a avansat destul de mult si exista remedii pentru a opri sau a intarzia dezvoltarea artrozei, incepand cu o dieta sanatoasa, suplimente alimentare, infiltratii, artroscopie, transplant de cartilaj sau folosirea celulelor stem.

O durere articulara nu trebuie neglijata si trebuie sa ne adresam medicului ortoped/ reumatolog pentru o consultatie si o opinie. Trebuie sa avem grija sa ne adresam unui medic care este la curent cu metodele noi de tratament.

Premiera medicala in Romania: Cum sa iti rezolvi problemele la genunchi Interviu cu dr Tarek Nazer

Cum stim ca suferim de artroza?

Incepe cu dureri articulare la schimbarea vremii, apoi se umfla articulatia, apare o iritatie si se produce un exces de lichid in articulatie. Acestea sunt semne clare de artroza.

La ce varsta apare artroza

Artroza apare incepand de la varsta de 45 de ani, din cauza conditiilor de munca, a stilului de viata si a efortului depus, dar este mai des intalnita la persoanele de peste 60 de ani.

In Romania, pacientii se prezinta in ultima faza la medic, iar uneori este prea tarziu sa se mai poata salva articulatia si ajungem sa o schimbam cu o artroplastie.

Diagnosticul se pune pe baza unui examen clinic atent si investigatiile paraclinice specifice.

Tratamentul depinde de gradul afectarii si poate fi medicamentos, terapeutic sau chirurgical.

Un sfat: Nu neglijati orice durere articulara, o consultatie la timp te poate scapa de o operatie complicata.

Doctor ortoped Tarek Nazer, medic specialist ortopedie si traumatologie, specialist in chirurgie artroscopica, leziuni sportive si proteze personalizate. Medic ortoped cu experienta de cinci ani in unele dintre cele mai mari spitale din Anglia si vicepresedinte al Asociatiei Sanatate la Nivel European. Timp de doi ani a lucrat cu Phil Hirst, medicul echipei Manchester United.

www.consultatieortopedie.ro

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Cum recunosti artroza, #Doctor Tarek Nazer, #Tarek Nazer artroza, #simptome artroza , #boli