Dieta Dukan in 5 pasi simpli

Marti, 05 Aprilie 2016, ora 15:50
6713 citiri
Dieta Dukan in 5 pasi simpli

Dieta Dukan - dieta conceputa de medicul Pierre Dukan - ramane unul dintre cele mai eficiente regimuri pentru slabire.

Desi controversata, rezultatele i-au determinat pe multi sa testeze aceasta dieta in dorinta de a scapa de nedoritele kilograme in plus.

Ai mai jos 5 pasi simpli care incearca sa rezume procesul descris de doctorul Pierre Dukan in cartea sa "Nu stiu sa slabesc".

Primul pas ar trebui sa fie catre... medic. Un medic este cel mai in masura sa iti spuna daca organismul tau poate suporta un anumit regim, ce regim iti este indicat, ce alimente sa eviti, ori sa le elimini complet etc. Apoi, un set de analize te poate ajuta sa iti faci o imagine mai clara asupra starii generale de sanatate.

Pas 1 - documenteaza-te

Daca te-ai hotarat, totusi, sa mergi pe acest drum, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te documentezi cat mai bine. Internetul abunda de articole cum ar fi acesta; desi utile, articolele sunt totusi articole... nu au cum sa trateze complet un subiect, asa ca cel mai bine este sa te indrepti catre surse si sa cumperi cartea celul care a conceput aceasta dieta, respectiv "Nu stiu sa slabesc" de Pierre Duckan. Este o lectura usoara, placuta si prezinta cu lux de amanunte tot ce presupune acest regim.

Pas 2 - consuma doar alimente proteice

Este perioada de atac, asa cum o numeste dr. Dukan. Timp de 5 zile vei consuma aproape numai alimente proteice; vei elimina complet carbohidratii si vei limita pe cat posibil grasimile.

Alimentele permise sunt in mare parte carnurile slabe, ouale fierte si lactatele fara grasimi. O particularitate care a facut dieta Dukan foarte atractiva si populara este ca nu sunt restrictii de cantitate; practic, poti manca dupa pofta inimii, insa doar alimentele permise.

Pas 3 - alterneaza alimentele

Daca ai facut cu succes si pasul al doilea, ai voie sa introduci si ceva legume in alimentatie. Sunt legume cu continut redus de carbohidrati (fara amidon, practic), dar bogate in fibre (salata verde, rosii, castraveti, varza, ciuperci etc.)

Pas 4 - reintroduci painea

Painea si alte alimentele bogate in amidon (paste, orez, cartofi, fasole etc.) sunt primele taiate de pe lista in fazele anterioare. Ei bine, dr. Dukan iti permite sa le reintroduci in alimentatie, dar cu atentie - vei avea voie doar doua felii de paine integrala pe zi si cel mult doua portii de alimente cu continut ridicat de amidon pe saptamana.

Pas 5 - revii la viata normala

Viata normala nu inseamna vechea viata a exceselor; acest lucru este valabil pentru orice regim. Un lucru trebuie sa fie clar de la bun inceput - regimul de slabire te ajuta ajungi la o greutate normala, insa rezultatea se mentin cu un nou stil de viata sanatos, total diferit de cel care te-a facut sa te ingrasi. Altfel, vei fi nevoit sa savurezi din nou placerile si toata gama de senzatii de bucurie si fericire pe care le traiesti din plin cand urmezi un regim de slabire; chiar, ai uitat cum a fost cand ai facut pasul 2?

Concret, acum poti sa mananci din nou tot ce doresti INSA, va trebui sa introduci o zi proteica pe saptamana si sa consumi 3 linguri de tarate de ovaz zilnic. Dr. Dukan sustine ca aceste doua lucruri te vor ajuta sa previi acumularea kilogramelor in plus.

Ai acum traseul complet al dietei Dukan. Dupa cum spuneam inca de la inceput, aici este doar un rezumat, util sper, dar in nici un caz suficient. Acest material sau cel la care te vor trimite link-urile de la inceputul articolului nu sunt decat rezumate, de aceea revin asupra Pasului 1 - documenteaza-te. Este un indemn care se aplica nu doar la regimul de fata; inainte de orice calatorie importanta, care se anunta anevoioasa, cum ar fi alegerea unui regim de slabire, dar nu numai, trebuie sa te asiguri ca pornesti cat mai bine informat. Un bagaj bogat in informatii corecte si actuale te va feri de peste 90% din pericolele care iti vor aparea in cale.

Nu in ultimul rand, te avertizez ca este vorba de un regim foarte restrictiv; este eficient, insa poate stresa serios organismul. Iata de ce voi relua recomandarea ca aceasta calatorie s-o incepi cu un drum la medic, care sa iti spuna cu onestitate daca poti suporta regimul Dukan.

Articol de Marius Bujor, pentru FitClub.ro

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#dieta Dukan, #dieta slabit, #regim Dukan , #dieta