Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Aparatul dentar pentru adulti, pe intelesul tuturor - avantaje si dezavantaje

Miercuri, 23 Martie 2016, ora 07:43
4695 citiri
Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Aparatul dentar pentru adulti, pe intelesul tuturor - avantaje si dezavantaje
Foto: Mihaela Dan

Din ce in ce mai multe persoane inteleg importanta purtarii unui aparat dentar. Desi principalul beneficiu este pentru sanatate, nu e de neglijat nici componenta estetica si, implicit, sociala, fiind cunoscute avantajele pe care le aduce un zambet frumos in viata noastra.

Dar cum alegem aparatul dentar? Doctorul Mihaela Dan, specialist in ortodontie, explica pentru Ziare.com ca, de exemplu, in cazul adultilor, aparatul mobil si cel de silicon (care aduc rezultate foarte bune in cazul copiilor) nu sunt eficiente, asa ca este foarte important sa se faca o diferenta clara.

Specialistul prezinta ce variante au la dispozitie adultii.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Sigilarea dintilor, ca sa nu mai apara cariile - Se poate face si la adulti?

1. Tehnica Invisalign/Clear Aligner

In acest caz vorbim de o serie de gutiere transparente, ce prezinta avantajul ca sunt foarte putin vizibile si se pot scoate la nevoie. Acest tip de tratament nu este, insa, indicat decat in putine cazuri, cele usoare.

Un dezavantaj este costul ridicat in comparatie cu alte tratament de indreptare a dintilor.

2. Aparatul fix lingual

Aparatul fix lingual este montat pe interiorul dintilor si are marele avantaj ca nu este vizibil.

Tratamentul este, insa, foarte costisitor, iar acomodarea se dovedeste a fi de multe ori foarte dificila, producand dificultati la vorbire si leziuni ale limbii, deoarece aceasta nu are unde sa se retraga pentru a evita bracketurile.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Avantaje si dezavantaje pentru fiecare tip de aparat dentar

3. Aparatul fix vestibular

Aparatul dentar fix vestibular este montat pe exteriorul dintilor si are costul cel mai mic dintre aparatele pentru adulti.

Totodata acesta este din ce in ce mai putin vizibil (ceramic si safir), dar exista si varianta cu bracketi de metal, singura diferenta intre acestea fiind cea estetica, nu si de eficienta, daca tratamentul este bine condus de catre medicul specialist si respectat cu strictete de catre pacient.

Asadar, avand o multitudine de optiuni de tratament pentru toate varstele si posibilitatile, nu mai exista scuze pentru a amana obtinerea unui zambet frumos si sanatos. Aspectul dintilor ar trebui sa reprezinte o prioritate nu numai pentru propria incredere in sine, dar si din punct de vedere medical, sanatatea dentara fiind un bun indicator al starii generale de bine.

Prin urmare, daca simtiti ca a venit momentul potrivit pentru a corecta in cele din urma dintii nealiniati, este timp sa programati o prima intalnire cu medicul ortodont chiar astazi.

Sfatul dentistului pentru un zambet sanatos: Ce nu ai voie sa mananci daca ai aparat dentar

Dr. Mihaela Dan, specialist ortodontie si ortopedie dento-faciala, absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, Facultatea de Stomatologie.

www.ortoimplant.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#Avantajele si dezavantajele aparatului dentar, #avantaje aparat dentar, #dezavantaje aparat dentar , #dinti