Epilarea definitiva: SF sau realitate?

Miercuri, 01 Aprilie 2015, ora 13:48
2242 citiri
Epilarea definitiva: SF sau realitate?

Este oare posibil sa fi evoluat stiinta intr-atat incat sa ofere si acest privilegiu - cel al epilarii permanente?

De la intamplare la realitate

Poate ca epilarea definitiva ar fi ramas inca la stadiul potential daca, in 1979, profesorul Marc Clement de la Universitatea din Walles nu si-ar fi expus, accidental, bratul in fata unui laser si nu ar fi observat ca, dupa un timp, nu i-a mai crescut par in acel loc.

Aceasta intamplare este cea care a facut posibila transformarea a ceva ce parea imposibil in realitate.

Raza laser este absorbita de pigmentul melanina existent in foliculul firului de par si este transformata in caldura. Temperatura obtinuta nu permite supravietuirea celulelor de la acest nivel, ducand astfel la distrugerea lor. Grosimea, densitatea si culoarea parului de pe corp depind de mostenirea genetica a fiecaruia, de etnie, de varsta, de nivelurile hormonale, de medicatia administrata. Tehnica epilarii cu IPL (intense pulsed light) foloseste o serie de filtre speciale care selecteaza diferite lungimi de unda ale spectrului luminos.

Partea cea mai buna a fotoepilarii este ca nu lasa pete pe piele precum ceara. Ba chiar, in urma testelor, pare sa fie o metoda de epilare mai buna decat cea cu laser clasic, in care lungimea undelor este fixa. De fapt, IPL, este mai buna decat metoda cu laser clasic pentru ca permite setarea lungimii de unda in functie de culoarea pielii si lungimea firelor de par.

De-a lungul timpului si in functie de necesitati, aceasta tehnologie a fost imbunatatita mereu, obtinandu-se in prezent rezultate spectaculoase.

Desi ar putea parea un moft, epilarea cu laser are multiple avantaje. In primul rand, intr-o societate in care timpul este foarte pretios iar oamenii sunt din ce in ce mai ocupati si grabiti, aceasta tehnologie poate veni ca o solutie pentru economisirea timpului. Astfel nu mai este nevoie sa recurgem la ceara de epilat si nici sa mai suportam saptamanal neplacerile si disconfortul provocate de aceasta metoda clasica de indepartare a parului nedorit din diverse parti ale corpului.

Epilatul nu este o regula sau o cerinta a societatii, ci este o necesitate venita din dorinta de frumos. Probabil ca acesta a fost si principiul care a condus la o elaborarea unei tehnologii de epilare cu laser minim invaziva si cu riscuri minime.

Este bine de stiut ca fotoepilarea nu este indicata pentru remodelarea sprancenelor sau eliminarea parului dintre sprancene, mai exact a zonelor foarte apropiate de ochi.

In cadrul magazinului online www.tpb.ro poti gasi o gama de aparate de epilat IPL performante ce se pot folosi acasa de fiecare data cand ai nevoie. Tot aici sunt disponibile in permanenta pe stoc variate produse si accesorii de cea mai buna calitate pentru epilarea clasica cu ceara.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#epilare definitiva laser, #epilare definitiva laser PTL, #epilare laser acasa , #ingrijire corp