Pistruii - un pic de vino-ncoa' sau un grav handicap?

Sambata, 19 Martie 2011, ora 14:13
10820 citiri
Pistruii - un pic de vino-ncoa' sau un grav handicap?

Sunt la mare cautare diferitele retete pentru inlaturarea sau mascarea pistruilor. Multe pistruiate s-au plictiisit sa se tot vada in oglinda, asa cum sunt. Saloanele de cosmetica s-au specializat in mascarea acestor ciudate aparitii, la preturi piperate si cu rezultate nesigure.

Intrucat cele mai multe persoane cu piustrui sunt roscate, tratamentul complet include si vopsirea parului in culoarea dorita - de obicei neagra.

Un detaiu haios, care da farmec

Exista si fenomenul invers: alte persoane, cu parul negru din nastere, si-l decoloreaza ca sa-l vopseasca in rosu. Si mai neasteptat, doamne cu tenul uniform isi doresc pistrui, iar saloanele de cosmetica specializate le satisfac dorinta prin mijloacele lor specifice.

Pentru multa lume, o fata pistruiata pare mai tanara, mai proaspata si mai jucausa. Poate chiar - de ce nu - mai sexy.

Si, atunci, apare intrebarea: sunt pistruii un defect insuportabil sau sunt acel detaliu haios, capabil sa-ti dea un plus de farmec si de cochetarie, ceva care atrage privirile, topeste inimile si aprinde, irezistibil, dorintele?

Nu este exclus ca aceasta sa fie realitatea. Chiar titanii artelor ne-au cam atras atentia. Anna Karenina se deosebea de alte femei si prin cei cativa pistrui de pe nas. In picturile lui Boticelli sau ale Lautrec de mai tarziu, abunda roscatele, pe tenul carora parca ghicesti presarate bobite de pistrui.

Cateva reguli de aur

1. Tenul pune in valoare pistruii. O piele neingrijita ii face dizgratiosi. Iata, deci, prima regula: ingrijeste-ti tenul cu rabdare, dupa toate canoanele cosmetice. El va da pistruilor tai un sarm fara egal.

2. Ca orice accesoriu al toaletei, pistruii se cer "asortati". Culoarea lor speculata abil, poate gasi valente interesante, alaturi de lacul unghiilor, de nuanta accesoriilor si a bijuteriilor. O oja stridenta, langa un ten palid si pistruiat discret, cade ca nuca-n perete.

3. Bronzatul natural inaspreste pielea. Soarele nu face casa buna cu tenul pistruiat. Acesta se preteaza mai curand bronzatului artificial, efectuat de cosmeticieni. Amatorismul strica.

4. Regula de aur: pistruii nu fac casa buna cu bijuteriile de argint. Aurul ii inobileaza. Cui i se pare aurul prea scump, poate recurge la argintul aurit.

5. Regula culorilor: tenul pistruiat revendica palete bazate pe maron, alb, verde-vegetal, albastru-azur. Albastrul intens, violetul si chiar rosul distoneaza.

6. Daca intreaga fata este acoperita cu pistrui, cosmeticianul poate masca o parte din ei. Mascandu-i pe toti, tenul ve deveni artificial, iar fata va parea ca nu-ti apartine.

7. Machiaza-te discret si nu uita: pistruii sunt machiajul pe care ti l-a daruit natura. Punand sulemeneala din belsug peste ei, vei arata ca o masca de carnaval.

Poate nimic nu exprima mai bine valenta pistruilor, decat o remarca a scriitorului Ionel Teodoreanu despre o eroina a sa (citez din memorie): ii veneau pistruii la fel de bine, ca si parul. Sa ti-o inchipui fara ei, ar fi ca si cum ti-i inchipui-o cheala.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#calitati pistrui, #complexe pistrui , #ingrijire corp