Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

8 secrete ale femeilor slabe

Luni, 03 Mai 2010, ora 12:10
13319 citiri
8 secrete ale femeilor slabe

Majoritatea femeilor care au probleme cu greutatea se intreaba cum reusesc cele care sunt slabe sa se mentina asa chiar si toata viata, fara prea mari eforturi.

Potrivit unui studiu realizat in cadrul Yale University School of Medicine, citat de prevention.com, principalul secret al celor care nu au foarte multe kilograme in plus este acela ca nu se gandesc la mancare, asa cum se gandesc celelalte.

"Oamenii slabi au o relatie mai relaxata cu mancarea", a explicat David L. Katz, profesor la Universitatea Yale. "Cei care sunt supraponderali tind sa fie preocupati de asta. Ei se concentreaza asupra a cat de mult sau cat de des mananca, ori pun etichete de bun sau rau anumitor alimente. Prin urmare, ora mesei este determinata cel mai des de creier si nu de foame", a mai spus acesta.

Studiul a incercat sa descopere ce fac si ce nu fac femeile slabe pentru a nu avea probleme in acest sens.

1. Se ridica de la masa cand s-au saturat, nu cand sunt prea-pline. Pe o scara de la 1 la 10, femeile slabe se ridica de la masa cand ajung la nivelul 6 sau 7, in timp ce celelalte merg pana la 10. Cele mai multe dintre cele care nu se ridica imediat dupa ce s-au saturat o fac cel mai probabil pentru ca s-au obisnuit sa termine tot ce au in farfurie, indiferent de gradul de satietate la care au ajuns.

2. Nu trateaza foamea ca pe o urgenta. Daca tratezi foamea ca pe o nevoie ce trebuie urgent indeplinita, ai tendinta de a manca exagerat, ca sa o eviti apoi. Femeile slabe insa o tolereaza un anumit timp.

3. Nu incearca sa scape de tristete mancand. Cele mai multe au si ele tendinta de a manca mai mult atunci cand se simt triste, dar isi dau seama la timp de acest lucru, ca fac excese doar pentru a mai uita de probleme, si se opresc.

4. Mananca mai multe fructe. In medie, femeile slabe mananca mai multe fructe, mai multe fibre, si mai putine grasimi decat cele care au cateva kilograme in plus.

5. Nu combina multe alimente. Orice nutritionist ar spune ca o dieta variata este buna, dar prea multa varietate strica totusi. Studiile au aratat ca prea multe gusturi incurajeaza mancatul in exces. Femeile slabe fac si ele combinatii de multe alimente, dar mai rar. De regula, majoritatea meselor lor sunt bine planificate.

6. Au o gena de autocontrol. Cercetatorii au descoperit ca cel mai mare predictor al surplusului de greutate este nivelul de dezinhibare sau gradul de ingradire. Femeile cu un grad scazut de dezinhibare au avut cei mai mici indici de masa corporala. Un nivel mai mare de dezinhibare a fost legat insa de cresterea in greutate.

7. Fac mai multa miscare. In medie, femeile slabe petrec in plus peste doua ore in picioare, facand diferite activitati care le ajuta sa arda calorii.

8. Dorm mai mult. Femeile slabe dorm, in medie, cu doua ore mai mult pe saptamana, ceea ce face ca apetitul sa scada. Incercati sa dormiti in fiecare zi opt ore.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#metode slabire, #slabire fara regim, #slabire rapida , #metode slabire