Daca ai imaginatie, te relaxezi usor

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 09:06
2221 citiri
Daca ai imaginatie, te relaxezi usor
Foto: markspsychiatry.com

Imaginatia joaca un rol important in relaxare. Un simplu exercitiu de imaginatie este si o buna metoda de detensionare. Vei fi relaxat in totalitate dupa doar 30 de minute in care gandul te poarta la lucrurile frumoase pe care ti le doresti.

Gandeste-te pentru cateva minute la ceva frumos, alcatuieste-ti scenarii. Respiratia va fi normalizata, muschii vor fi relaxati, iar tensiunile de peste zi vor fi departe de tine, informeaza easyhomeremedy.com.

Exerseaza-ti imaginatia in fiecare zi, in momentele stresante, in orice loc te afli si vei vedea ca ceea ce poate fi doar un exercitiu simplu a devenit o obisnuinta care are rolul de a alunga tensiunea psihica.

Exercitii de relaxare

Aseaza-te pe spate si incearca sa nu te gandesti la nimic. Incordeaza usor un muschi al piciorului si incearca sa constientizezi mecanismul de incordare. Repeta de trei ori procedura, fara sa te grabesti.

Inchide ochii si respira usor. La fiecare inspiratie, incearca sa vizualizezi miscarea abdominala. Indreapta atentia asupra ritmului respiratiei, care se va normaliza treptat.

Cand expiri, imagineaza-ti ca te eliberezi de toate tensiunile negative. Repeta acest scurt exercitiu de trei ori, fara sa te gandesti la nimic sau sa fii intrerupt de vreun zgomot strident.

Incordeaza fiecare parte a corpului atunci cand inspiri si relaxeaza usor cand expiri. Incearca sa vizualizezi efortul muscular. Acest exercitiu de imaginatie te va ajuta sa te relaxezi usor si rapid.

Gandeste-te ca esti intr-un loc placut, in mijlocul naturii. Incearca sa simti caldura soarelui si coloritul peisajului. Activeaza-ti toate simturile printr-un efort simplu de imaginatie.

In acest peisaj poti face toate lucrurile care te relaxeaza. Acum iti poti rezolva toate problemele care te consuma in timpul saptamanii si poti gasi solutii.

Doar 30 de minute de terapie prin imaginatie sunt suficiente pentru a te putea relaxa. Dupa ce exercitiile de imaginatie au devenit un obicei, vei gasi mai usor solutii pentru problemele tale.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#exercitii de relaxare, #exercitii de respiratie relaxare , #relaxare