Botoxul, bun si pentru migrene sau dureri de spate

Sambata, 28 Martie 2009, ora 21:39
3211 citiri
Botoxul, bun si pentru migrene sau dureri de spate

Saptamana viitoare, botoxul, cel mai de nadejde prieten al vedetelor, implineste 20 de ani. In tot acest rastimp, intrebuintarile sale au devenit din ce in ce mai neasteptate.

De cand s-a dat unda verde la injectarea cu Botox, in 1989, milioane de oameni au aflat cum pot arata fara riduri. Insa Botoxul nu este utilizat doar in industria frumusetii, el putand ajuta, spre exemplu, copiii cu paralizie sa mearga, relaxandu-le tendoanele, relateaza The Sun.

Regleaza transpiratia

Tot botoxul ii poate ajuta pe cei care transpira excesiv si care se feresc sa poarte tricouri deschise la culoare si chiar sa dea mana cu ceilalti. Prin injectarea acestei toxine, glandele care controleaza transpiratia nu mai functioneaza temporar, iar sudoarea nu mai apare.

Cei care au probleme cu transpiratia trebuie sa-si faca aceste injectii la fiecare cateva luni. In Marea Britanie, acestea sunt deja disponibile.

Bune pentru obezi

Injectiile cu botox sunt excelente pentru persoanele supraponderale, ajutandu-le sa piarda cateva kilograme. Un experiment facut in Italia, de Universitatea din Milano, a aratat ca muschii care ajuta mancarea sa plece din stomac pot fi injectati si paralizati temporar. Rezultatul, pacientul se simte satul mai mult timp.

Inlatura migrenele

Un studiu realizat de Universitatea din San Francisco a aratat ca injectiile cu botox in cap si gat pot scapa pacientii de migrenele extrem de puternice. Acestea sunt deja folosite in medicina de peste Ocean.

Calmeaza durerile de spate

Clinical Journal of Pain a testat pe 60 de persoane care sufereau de dureri de spate cronice acest tip de injectii. Rezultatul: in mai mult de jumatate dintre cazuri, pacientii au scapat de dureri timp de doua luni.

Util in cazul atacurilor cerebrale

Botoxul este util si in cazul atacurilor cerebrale, cand o anumita parte din creier, care controleaza muschii, nu mai functioneaza. Pacientii sufera atunci de contractii ale muschilor extrem de dureroase. Injectiile cu botox relaxeaza muschii, calmand durerea si redand mobilitatea.

In caz de incontinenta

90% dintre persoanele care sufera de incontinenta pot scapa de aceasta neplacere doar gratie injectiilor cu botox.

Fac cicatricele mai putin vizibile

Botoxul, folosit imediat dupa o operatie, face ca cicatricile ulterioare sa fie mai mici si mai greu de remarcat, grabind vindecarea pielii unde s-a facut incizia.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#injectii Botox, #riduri, #migrene, #paralizeaza muschi, #dureri spate, #atac cerebral, #incontinenta , #sanatate