Dr. Oz, pentru Ziare.com, despre cea mai buna dieta si cel mai prost aliment pe care oamenii il cred sanatos

Miercuri, 16 Martie 2016, ora 11:21
18662 citiri
Dr. Oz, pentru Ziare.com, despre cea mai buna dieta si cel mai prost aliment pe care oamenii il cred sanatos
Foto: Facebook/Dr. Mehmet Oz

Celebrul Dr. Oz, pe numele adevarat Mehmet Cengiz Oz si care vine anul acesta in Romania, considera ca cea mai buna dieta de slabit este cea mediteraneana, care aduce beneficii si in privinta longevitatii.

Dr. Oz ajunge anul acesta in Romania, pentru a sustine, pe 25 mai, la Sala Palatului, conferinta "Take your life to the next level". Ziare.com, partener la eveniment, a stat de vorba cu Dr. Oz inainte de sosirea in Romania despre dieta pe care o considera cea mai buna, dar si despre ceea ce asteapta sa manance cand ajunge in tara noastra.

Cunoscut pentru promovarea stilului de viata sanatos, l-am intrebat pe celebrul medic cardiolog care este cel mai prost aliment despre care oamenii cred ca este sanatos.

"Laptele degresat - cand scoti grasimea din lactate ramai cu zaharul. Toate studiile arata ca acest lucru duce cresterea in greutate, pe cand lactatele cu grasime te ajuta in slabit", a raspuns Dr. Oz.

Dr. Oz vine la Bucuresti

Mehmet Cengiz Oz a sustinut mereu ca oamenii trebuie sa consume alimente care sa hraneasca in acelasi timp mintea, trupul si sufletul, iar aici se incadreaza "orice aliment pe care, cand il mananci, arata ca atunci cand este scos din pamant".

Obezitatea este o probleme grava la nivel mondial, iar in acest context l-am intrebat pe Dr. Oz ce dieta de slabit recomanda.

"Imi place dieta mediteraneana, in privinta careia s-au dovedit beneficiile pentru longevitate", a spus medicul.

Multe persoane apeleaza in ultima vreme la diete de detoxifiere, iar unul dintre cele mai bune alimente este broccoli, dupa cum spune specialistul.

"Legumele crucifere, precum broccoli, sunt cele mai bune pentru detoxifiere, pentru ca ajuta ficatul, principalul organ de detoxifiere al organismului", a mentionat Dr. Oz.

Fiecare popor are un anumit stil de viata. In aceasta idee am discutat cu Mehmet Cengiz Oz despre ceea ce ar trebui noi, europenii, sa imprumutam din stilul alimentar al americanilor, dar si invers.

"Americanii ar trebui sa manance peste precum europenii, iar europenii sa manance legume si fructe precum americanii", a precizat Dr. Oz.

Si pentru ca urmeaza sa vina in tara noastra, l-am intrebat pe acesta ce stie despre bucataria noastra traditionala si ce asteapta sa manance in Romania.

"As vrea sa incerc mancarea inspirata din bucataria otomana (ardeiul umplut cu care am crescut), dar si alte ciorbe si mancaruri cu usturoi", a incheiat Dr. Oz.

Dr. Oz a devenit cunoscut in toata lumea datorita emisiunii "The Dr. Oz Show", in care promoveaza stilul de viata sanatos intr-o forma care sa atraga publicul.

Bilete SILVER la conferinta sustinuta de Dr. Oz, in Romania, s-au epuizat

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Dr Oz alimente sanatoase, #Dr Oz dieta, #Dr Oz Romania , #sanatate