Greselile de nutrite comise de femei

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 19:31
2843 citiri
Greselile de nutrite comise de femei
Foto: womansday.com

Specialistii in nutritie au stabilit care sunt cele mai dese greseli facute de femei in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. Lista cuprinde opt erori pe care le comit mai ales femeile si modul in care le poti indrepta.

Prea multa sare. Doza recomandata de sodiu este de 2.300 miligrame pe zi. Daca ai trecut de linia celor 50 de ani, daca ai hipertensiune arteriala, diabet zaharat, boli cronice ale ficatului si boli de rinichi aportul de sodiu nu trebuie sa treaca de 1.500 miligrame pe zi.

Statistic consumam zilnic circa 3.300 miligrame de sare ceea ce este mult prea mult. Alege alimente proaspete, gateste in casa si nu mai adauga sare in mancarea gata preparata, scrie womansday.com .

Prea mult zahar. Potrivit American Heart Association, femeile nu trebuie sa consume mai mult de sase lingurite de zahar pe zi. In fapt ajungem si la 22 de lingurite pe zi. Zaharul se ascunde in cele mai ciudate locuri. Solutia este limitarea drastica a acestuia prin autocontrol.

Prea putine fibre. Fibrele incetinesc ritmul de digestie al alimentelor, astfel incat nivelul de energie ramane constant mai mult timp, iar senzatia de satietate este de lunga durata. Femeile au nevoie de aproximativ 25 de grame de fibre pe zi, dar majoritatea dintre noi nu consumam mai mult de 10-15 grame. Consuma mai multe alimentele bogate in fibre si mai multe lichide.

Insuficiente proteine. A consuma prea putine proteine inseamna un metabolism care nu primeste nutrientii de care are nevoie si o permanenta senzatie de foame. O femeie are nevoie de circa 46-50 de grame de proteine zilnic. Solutia sta in consumul de alimente bogate in proteine: ouale, iaurtul, branza de vaci si nucile sustin aportul de proteine de care are nevoie organismul.

Prea multa carne rosie si carne procesata industrial. Carnea este o excelenta sursa de proteine, cu aproximativ 21 de grame in 150 de grame de carne. Numai ca oamenii mananca prea multa carne, si mai ales prea multa carne rosie si prea multa carne procesata industrial: mici, carnati, sunca, parizer si salam. O portie normala de carne inseamna o bucata cat palma. Alege carne macra, carne de curcan, pui si include pestele in catintatea de carne pe care o consumi saptamanal.

Prea putina apa. Daca nu bei sufiecienta apa toate procesele metabolice au de suferit. O solutie este sa bei apa nu doar atunci cand iti este sete si cand esti deja deshidratata. Bea apa inainte de masa, adauga fructe in apa pentru un gust mai bun. Consuma mai multe fructe si legume pentru ca in medie toate contin cel putin 85% apa.

Prea multi carbohidrati. Intre 45 si 65 la suta din totalul zilnic de calorii ar trebui sa provina din carbohidrati. Nu numai painea si cerealele contin carbohidrati, ci si fructele si legumele. Concentreaza-te pe carbohidrati care vin insotiti de vitamine, minerale si fibre. Cum? Limiteaza consumul de alimente procesate si alege alimente integrale.

Saritul peste mese. este cu siguranta cea mai grava si cea mai des intalnita dintre greselile de nutritie. Este dovedit ca persoanele care sar peste mesele principale, si mai ales peste masa de dimineata, sunt mai susceptibile de a fi supraponderale.

Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
Legătura dintre alimentație și sănătatea creierului. Ce trebuie inclus în dietă pentru o viață echilibrată STUDIU
O dietă sănătoasă şi echilibrată este asociată cu o mai bună sănătate a creierului şi cu bunăstarea mintală, sugerează un nou studiu citat miercuri, 24 aprilie, de DPA/PA Media....
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Câți români mănâncă în fiecare zi carne. Interesul pentru alimentaţia pe bază de plante, în creștere
Aproape o treime dintre români (31%) consumă carne zilnic, în timp ce patru din zece persoane (39%) se orientează spre alternative pe bază de plante, arată un rezultatele unui studiu de...
#alimentatie sanatoasa, #greseli alimentatie femei, #dieta sanatoasa femei , #sanatate