Scapa de tuse cu remedii naturiste

Vineri, 03 Iulie 2009, ora 09:17
67307 citiri
Scapa de tuse cu remedii naturiste
Foto: ehow.com

Racelile netratate si fumatul sunt doar doua dintre motivele aparitiei tusei, suparatoare si care poate ascunde uneori afectiuni mai grave, care trebuie tratate dupa sfatul medicului.

La primele simptome ale tusei, tendinta celor mai multe persoane este de a cere sfatul farmacistului. In functie de cele doua tipuri de tuse, uscata si expectoranta, farmacistii recomanda, de cele mai multe ori, sucuri realizate din extracte de plante, informeaza disabled-world.com.

Tocmai de aceea remediile tusei sunt adesea naturiste, atunci cand ea nu este insotita de ameteli, dureri musculare, migrene, transpiratii dese, pierderi in greutate sau pierderi ale apetitului, situatii in care un control medical devine obligatoriu.

Pentru a trata tusea suparatoare in casa, va trebui diminuat reflexul de a tusi, uneori de necontrolat, sau sa eliminam mucusul care impiedica o respiratie adecvata.

In aceste cazuri, hidratarea si vitaminizarea organismului sunt obligatorii. Astfel, ceaiurile calde, apa si fructele suculente sunt doar cateva remedii pentru starile incipiente ale tusei.

Retete naturiste preparate in casa

Mierea este cel mai comun si eficient tratament impotriva tusei. Prin continutul sau de antibiotic, ea elibereaza caile respiratorii prin distrugerea bacteriilor.

Amesteca putina miere cu sucul unei lamai. De fiecare data cand tusesti, ia cate o lingurita din tratamentul natural si incearca sa nu bei nimic si sa nu mananci timp de 20 de minute. Mierea isi va face efectul si va igieniza caile respiratorii, iar vitamina C din lamaie te va revigora.

Un alt suc benefic pentru gatul afectat se obtine dintr-un ardei rosu si ghimbir, pasate, peste care se adauga o lingura de miere, un strop de otet si mai multa apa. Agitati puternic si beti amestecul de fiecare data cand tusiti.

Daca nu va place gustul, puteti incerca o alta reteta. Fierbe mai multi catei de usturoi in putina apa, in care ai presarat oregano. Dupa ce usturoiul s-a fiert, asteapta sa se raceasca si adauga o lingura de miere. Amestecul se consuma la fiecare repriza de tuse.

Atat usturoiul, cat si mierea sunt considerate antibiotice naturale si dezinfecteaza caile respiratorii prin distrugerea bacteriilor de la nivelul gatului.

Specialistii in medicina naturista considera ca mierea este cel mai sigur si eficient tratament impotriva tusei. Este considerata antibiotic natural si actioneaza inclusiv prin stimularea secretiei de saliva. Se provoca astfel tusea care rupe, ultima faza a suparatoarei afectiuni.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#tuse natural, #tuse suc natural, #tuse remedii naturiste , #sanatate