Saltele de calitate de la Drimus.ro - Meriti sa dormi mai bine si sa fii mai sanatos!

Advertorial
Luni, 05 Februarie 2018, ora 09:00
24587 citiri
Saltele de calitate de la Drimus.ro - Meriti sa dormi mai bine si sa fii mai sanatos!

Exista vreo legatura intre saltele si sanatate? Desigur! Dupa cum se spune in popor: somnul face minuni!

Suntem in mijlocul sezonului rece, iar gripa si raceala par sa ne ameninte la tot pasul. De aceea este foarte important sa avem grija de sistemul nostru imunitar, sa devenim mai rezistenti la factorii care ne pot afecta sanatatea.

Bineinteles, mesele sanatoase regulate, buna igiena, suplimentele naturale sanatoase (cum este mierea de exemplu) sau vaccinarea impotriva gripei sunt toate modalitati prin care ne putem intari sistemul imunitar.

Dar stiati ca un somn bun si odihnitor va poate ajuta sa fiti mai sanatos pe parcursul sezonului rece - si chiar pe tot parcursul anului? Si cum altfel putem obtine un somn bun daca nu avem la indemana saltele de calitate?

Este foarte adevarat! Somnul este extrem de important pentru toate functiile corpului, iar sistemul imunitar nu face exceptie.

Sa dormi suficient si bine reprezinta o modalitate simpla, dar puternica impotriva agentilor care pot pune in pericol imunitatea organismului.

Iata mai departe cateva exemplificari care arata cum cantitatea de somn influenteaza enorm sistemul imunitar.

  • Lipsa de somn scade sistemul imunitar

Intr-adevar sistemul imunitar este foarte complex, cu multe elemente schimbatoare. Dar exista un lucru pe care oamenii de stiinta l-au observat pe parcursul numeroaselor studii si anume: cand o persoana este privata de somn, numarul de celule T din circuitul sanguin scade.

Celulele T sunt celule albe din sange care identifica si distrug bacteriile si virusii. Un organism cu mai putine celule T are automat un sistem imunitar care nu poate raspunde germenilor ce se strecoara prin alte cai de protectie.

Mai mult, alte tipuri de celule, citokine inflamatorii, se inmultesc atunci cand o persoana nu doarme suficient. O crestere foarte mare a acestor celule poate duce la anumite tipuri de leziuni tisulare.

Acest lucru, impreuna cu lipsa celulelor T din organism poate face ca o persoana sa fie mai predispusa la boli, inclusiv la gripa si raceala. Vizitati azi magazinul de saltele si asigurati-va ca puteti obtine un somn mai sanatos chiar de maine.

  • Somnul precar poate influenta febra

Desigur, nimeni nu vrea sa aiba febra. Este incomod si in general te simti apatic si ametit. Dar iata ce se intampla de fapt: febra reprezinta modul prin care corpul poate lupta impotriva unei infectii, folosind caldura pentru eliminarea germenilor.

Multi parinti care stau langa copiii lor bolnavi au observat ca febra tinde sa creasca pe timpul noptii. Acesta este un lucru bun! Organismul profita atunci cand corpul este in repaus pentru a lupta impotriva infectiei.

De aceea, daca va imbolnaviti, este foarte important sa dormiti mult. Somnul ajuta organismul sa lupte impotriva infectiei astfel ca va veti recupera mai rapid. Cand folosim saltele de calitate, ne putem odihni mai bine si ne putem insanatosi mai repede.

  • Nu e nevoie sa dormiti suplimentar pentru a ajuta sistemul imunitar

Daca in prezent dormiti suficient de mult (intre 7 si 9 ore in cazul unui adult si 11 ore in cazul adolescentilor) inseamna ca totul este in regula.

Asemenea multor aspecte din viata noastra cotidiana, stimularea sistemului imunitar prin somn trebuie sa fie un lucrul echilibrat.

Nu trebuie sa treceti de o anumita linie de mijloc, ci doar sa dezvoltati obiceiuri sanatoase.

Dar daca dormiti prea putin? Sezonul rece este un moment proprice pentru a reveni la un program regulat de somn.

Zilele sunt mai scurte, noptile sunt mai lungi. Puteti sa profitati de intunericul care se asterne devreme, pentru a va culca la o ora rezonabila.

Desigur, salteaua ramane piesa de rezistenta pentru un somn bun, iar daca simtiti ca nu va odihniti suficient ar trebui sa faceti anumite schimbari.

Incepeti azi cu o saltea noua, confortabila, potrivita pentru stilul dumneavoastra de somn.

Verificati mai multe modele de saltele disponibile pe piata si faceti un pas inainte pentru sanatatea dumneavoastra.

O saltea necorespunzatoare va poate distruge sanatatea

Un somn bun in fiecare noapte este esential pentru bunastarea dumneavoastra. In SUA de exemplu somnul este atat de important inca 6 din 10 persoane prefera sa doarma in loc sa faca sex. Calitatea somnului depinde foarte mult de calitatea saltelei - aparent cam tot oamenii inteleg acest lucru si totusi sunt atat de putini care hotarasc sa investeasca in saltele optime.

Potrivit unui studiu initiat de Fundatia National Sleep in SUA, peste 90% din oameni inteleg ca in cea mai mare parte calitatea somnului tine de saltele. Cu toate acestea, cei mai multi par sa uite complet acest lucru atunci cand trebuie sa ia o decizie privitoare la achizitionarea unei saltele noi.

O saltea veche sau una noua necorespunzatoare nevoilor dumneavoastra, poate duce si mai mult la inrautatirea calitatii somnului. Consecintele unei saltele de calitate inferioara variaza de la dureri de spate cronice, la alergii si crestere in greutate.

Stiinta demonstreaza clar cum o saltea necorespunzatoare va poate distruge sanatatea. Sa exemplificam.

  • O saltea veche, foarte uzata poate creste considerabil nivelul de stres. Desigur, stresul reprezinta cauza mai multor factori (inclusiv serviciu si sanatate), dar studiile arata ca si o saltea veche poate contribui destul de mult la cresterea stresului. In cadrul unui studiu 60 de persoane au fost rugate sa doarma prima data pe saltele vechi timp de o luna, iar apoi pe saltele noi, la fel timp de o luna. Rezultatele au fost surprinzatoare: pe parcursul celei de a doua luni, nivelul de stres a scazut dramatic.

In concluzie salteaua veche influenteaza foarte mult nivelul de stres in sens negativ, in principal din cauza durerilor de spate care pot aparea in timpului somnului si a iritabilitatii legata de somnul precar si insuficient (creste nivelul de cortizol din corp).

  • O saltea prea uzata poate declansa alergii nedorite. Saltelele vechi sunt pline de acarieni si germeni care se hranesc cu celulele moarte eliminate din corp.

Studiile arata ca in America peste 20 de milioane de oameni, iar in Europa peste 150 milioane sunt alergici la acarieni, ceea ce s-ar traduce practic prin "boala saltelei". Problema evolueaza dramatic.

In afara de alergii, acarienii declanseaza afectiuni la nivelul pielii (de exemplu eczeme) si al aparatului respirator (plamani inflamati si dureri in gat).

Un alt efect secundar al acarienilor este sforaitul. Iritarea cailor respiratorii din cauza acarienilor creste riscul de a sforai, ceea ce face ca respiratia sa fie mai dificila.

Pentru a preveni alergiile, este recomandat sa spalati cearceafurile si fetele de perna in apa fierbinte in mod regulat. Puteti opta pentru lenjerii speciale care combat alergiile si reducerea focarelor, dar cel mai bine este sa schimbati salteaua.

Practic o saltea ar trebui schimbata la 6 sau 8 ani pentru a impiedica dezvoltarea unui focar de acarieni de praf si insecte microscopice.

O saltea uzata sau necorespunzatoare poate crea dureri de spate

O alta problema legata de dormitul pe saltele prea vechi este faptul ca nu va puteti odihni bine in timpul noptii.

Universitatea de Stat din Oklahoma, SUA a realizat un studiu in care a cerut participantilor sa-si inlocuiasca saltelele la fiecare 5 ani.

Ce credeti ca s-a intamplat? Dupa schimbarea saltelelor, participantii au raportat o scadere semnificativa a durerilor de spate.

Un alt lucru constatat in acel studiu a fost faptul ca exista saltele care combat durerile de spate. Aceste rezultate au fost sustinute ulterior de studii suplimentare, care au aratat ca cele mai bune saltele impotriva durerilor de spate sunt cele cu fermitate medie si nu cele prea ferme sau prea moi.

O saltea veche va face sa sforaiti

Adesea cei care au probleme cu sforaitul nu iau in calcul calitatea saltelei. Daca aceasta nu sustine corpul destul de bine, atunci caile respiratorii pot fi opturate, lucru care duce automat la sforait.

La fel, o saltea prea veche va poate face sa sforaiti noaptea fara sa va puteti odihni in mod corespunzator. Saltelele iau forma corpului in timp, iar caile aeriene devin mai usoare. Cu toate ca multe persoane se confrunta cu probleme de sforait, putine inteleg cu adevarat care sunt consecintele acestuia. Sforaitul poate fi fatal.

Salteaua poate fi cauza pentru care sunteti supraponderal sau obez

Deprivarea de somn duce la supra-alimentare si consum sporit de alcool. Ganditi-va bine. Nu cumva cresterea in greutate si alimentatia defectuoasa sunt legate de lipsa de somn din cauza unei saltele prea vechi?

O saltea de calitate inferioara va poate face sa va treziti din somn in toiul noptii si sa fiti imediat tentat sa deschideti frigiderul.

Si inima poate suferi din cauza unei saltele nepotrivite

Lipsa de somn isi pune amprenta pe inima dumneavoastra. Un studiu realizat de European Heart Journal a aratat ca persoanele care sufera de somn sau nu se odihnesc suficient au cu 48% mai multe sanse sa dezvolte afectiuni cardiace comparativ cu cei care dorm bine. Procentul e cu adevarat ravasitor.

Pierderea memoriei

Vi se intampla tot mai des sa aveti lapsus sau sa nu va puteti aduce aminte lucruri banale? Acest lucru ar putea fi cauzat de un somn precar, care la randul sau poate fi rezultatul unei saltele de calitate inferioara. In timpul somnului profund (REM) se formeaza memoria (amintirile), iar daca nu putem intra in aceasta etapa REM atunci memoria nu se poate forma in mod corect. In consecinta incepem sa acuzam pierderi de memorie.

Somnul de frumusete

Acesta nu este deloc un mit. Estee Lauder a aratat ca un somn insuficient face ochii sa para mai umflati si pielea mai batrana.

E uimitor ce poate face o saltea de calitate in privinta sanatatii noastre!

Practic! Cum sa dormiti mai bine? - 5 trucuri eficiente

Nu va odihniti suficient de bine noaptea? Incercati urmatoarele trucuri.

Cu cat suntem mai ocupati, cu atat dormim mai putin. Indiferent daca este vorba despre stres, de obiceiuri nesanatoase sau de suprasolicitare, de multe ori petrecem noptile intorcandu-ne de pe o parte pe alta, fara sa putem dormi in mod corespunzator.

E timpul sa schimbati acest lucru si nu ne referim doar la saltele. Si dumneavoastra va puteti bucura de un somn bun si odihnitor cunoscand cateva lucruri. Iata cateva trucuri care va pot ajuta in acest sens.

1. Opriti televizorul

Televizorul, calculatorul sau smartphone-ul emit o lumina albastra care scade drastic nivelul melatoninei.

Daca adormiti la televizor sau doriti sa cititi sms-urile de pe telefon inainte sa va culcati, nu veti putea sa aveti un somn bun si linistit.

Trebuie sa scapati de toate aceste surse de perturbare. Lasati tehnologia cat mai departe de patul si somnul dumneavoastra.

Melatonina este un hormon ce influenteaza foarte mult reglarea ciclului de somn si trezire, de aceea ritualul de somn ar trebui sa elimine complet dispozitivele tehnologice.

2. Urmati un program cat mai strict

Daca faceti parte dintre acele persoane carora le place sa se culce "ori de cate ori simt acest lucru" atunci veti vedea ca e mai complicat sa adormiti si sa ramaneti treaz. Incercati sa mergeti la somn la aceeasi ora, in fiecare seara.

Mai mult, incercati ca in diminetile de weekend sa nu depasiti prea mult ora obisnuita de trezire. Programul organismului este important pentru obtinerea unui somn optim.

3. Un pui de somn pe saltele confortabile

Deja dupa 30 de minute nu mai putem vorbi despre "un pui de somn". Dormiti de-a binelea. Aceste reprize de somn din timpul zilei nu trebuie sa depaseasca 20 -30 de minute, suficient cat sa va incarcati bateriile.

4. Optimizati mediul in care dormiti

Cea mai buna modalitate prin care puteti obtine un somn mai bun este sa creati un mediu potrivit.

Trageti draperiile, opriti toate luminile, opriti televizorul, renunati la ceasul cu luminite, asigurati-va ca telefonul nu este prin prejma.

Intunericul din camera contribuie la cresterea nivelului de melatonina.

5. Investiti in somnul dumneavoastra

Cand totul pare ca nu da roade, cel mai bine este sa investiti in saltele mai bune. Daca evitati cofeina si urmati toti pasii descrisi mai sus, dar tot nu reusiti sa dormiti bine 7-8 ore pe noapte, vizitati magazinul de saltele si cereti consultanta in alegerea celui mai potrivit model pentru dumneavoastra.

Ajutam toti clientii care ne contacteaza sa gaseasca saltele de calitate care sa combata lipsa de confort si sa ofere o sustinere ideala.

In concluzie daca observati ca aveti probleme cu somnul atunci investiti intr-o saltea de calitate potrivita nevoilor dumneavoastra. Astfel va veti putea imbunatati dintr-o data viata si sanatatea.

Vizitati magazinul nostru online Drimus.ro, rasfoiti azi colectia noastra completa de saltele si incepeti sa dormiti mai bine chiar de maine.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#saltea buna, #saltele pat , #somn