Cum sa scapi de acnee la varsta maturitatii

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 07:41
30802 citiri
Cum sa scapi de acnee la varsta maturitatii
Foto: steadyhealth.com

Noua din zece adolescenti au probleme cu acneea, iar acest lucru le afecteaza in primul rand viata sociala, dar si unul din cinci adulti are aceeasi problema. Cauzele aparitiei acneei la adolescenti si la adulti sunt aceleasi, dar tratamentul este diferit.

Specialistii americani cred ca problema trebuie tratata ca o afectiune si nu o etapa a vietii, pentru ca poate aparea la orice varsta. Pielea produce sebum pentru a se lubrifia. In cazul acneei insa, sebumul este retinut in porii deschisi si astfel pielea devine uleioasa si predispusa infectiilor, informeaza steadyhealth.com.

Cauzele aparitiei acestui exces de sebum sunt legate direct de structura hormonala. Astfel, adultii pot avea aceasta problema si pana la 45 de ani. Exista cazuri in care ei pot dezvolta o anumita sensibilitate la bacteria care favorizeaza aparitia sebumului. Tratamentul cu antibiotic poate fi insa ineficient.

In timp ce pielea adolescentului este inca in refacere si dezvoltare, tratamentul pentru acnee in cazul sau poate avea rezultatele dorite intr-un timp scurt. La adult insa, tratamentul va fi mult mai delicat pentru ca pielea este deja stabila, iar orice mic semn se va vindeca mult mai greu.

Tratamentul cu benzoil peroxid este specific adolescentilor, dar nu se recomanda adultilor. Bacteriile sunt eliminate, infectia dispare, dar pielea se usuca si devine deshidratata.

Astfel, poate unele dintre cele mai eficiente tratamente in cazul acneei adultilor sunt leacurile naturiste. Ele nu actioneaza numai punctual, asupra acestei afectiuni, ci hranesc pielea si o protejeaza de riscul reaparitiei infectiei.

Uleiul esential de arbore de ceai este la fel de bun precum benzoilul peroxid in tratamentul acneei, sunt de parere specialistii americani. Nu usuca pielea si o hraneste in profunzime, eliminand bacteriile de la nivelul sau.

Galbenelele sunt si ele eficiente in tratamentul acneei adultilor. Fie sub forma de ceai, fie ca sapun sau creme preparate de tine in casa, extractul de galbenele e ideal atat pentru punctele negre, cat si pentru cosurile dureroase, de sub piele.

Igiena fetei este foarte importanta pentru adultul cu acnee. Sapunul cu care se spala fata se pastreaza timp de 30 de secunde, timp in care pielea se maseaza in toate zonele sensibile, pentru restabilirea circulatiei sangelui.

Se clateste cu apa calduta si se tamponeaza usor pana la uscare. Apa rece inchide porii, iar cea fierbinte iti usuca pielea, asa ca este bine sa te speli doar cu apa calduta.

Se aplica un toner naturist, un fel de crema mai lichida pe care o aplici cu mana pe fata si masezi. Atunci cand crema capata o culoare mai deschisa, se indeparteaza de pe fata cu un tampon igienic. Pielea se va simti proaspata, fara acel exces de sebum, iar circulatia la nivelul fetei se va restabili rapid.

Pentru un adult, dieta este esentiala in tratamentul acneei. Zaharul, painea alba, cartofii, orezul in exces vor fi atent controlate. Mai mult, cel putin doi litri de apa vor fi consumati zilnic pentru ca hidratarea inseamna de fapt o digestie regulata, deci eliminarea usoara a tuturor rezidurilor stomacale, care isi pun amprenta si asupra aspectului pielii.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#acnee adult tratament, #acnee adult cauze, #trateaza acnee adult , #tratament
Comentarii
Poza AndreeaPodarescu
AndreeaPodarescu
rank 1