Uleiul de Luminita Noptii trateaza acneea si eczemele

Duminica, 06 Februarie 2011, ora 23:28
19614 citiri
Uleiul de Luminita Noptii trateaza acneea si eczemele
Foto: Arhiva

Luminita Noptii, cunoscuta si sub numele de "evening primrose", raspandita in America de Nord si Canada, a fost adusa in Europa de mai bine de doua sute de ani, iar azi se cultiva in Anglia si in alte tari europene, pentru seminte din care, prin presare la rece, se obtine un ulei cu o compozitie deosebit de valoroasa.

Luminita Noptii este o planta bienala, cu flori galbene, de culoarea lamailor, cu patru petale, care infloresc din iunie pana octombrie, numai la lasarea serii.

Cu cat este mai intuneric afara, cu atat floarea iese mai mult in evidenta, stralucind mai puternic. Dimineata, florile se ofilesc, urmand ca la apus sa infloreasca alte serie de flori. Pe timpul noptii, florile raspandesc un parfum discret, delicat.

Atat radacina cat si planta intreaga sunt folosite de mult timp in scopuri medicinale, pentru a trata vanataile, durerile de gat sau de stomac si hemoroizii.

Intrebuintarea uleiului din seminte de Luminita Noptii este relativ recenta. Uleiul care se obtine din semintele de luminita noptii are actiune antiinflamatorie, este hipocolesterolemiant, asigura elesticitatea pielii si previne aparitia ridurilor.

In dermatologie, uleiul de Luminita Noptii amelioreaza simptomele eczemelor, o afectiune alergica a pielii.

Administrarea uleiului timp de doua, trei luni, calmeaza pruritul (mancarimile) si reduce necesitatea utilizarii medicamentelor pe baza de steroizi care pot avea efecte secundare. Uleiul poate fi utilizat si ca adjunant in tratamentul acneei juvenile ori a cuperozei.

Uleiul de Luminita Noptii este un remediu excelent in afectiunile feminine, precum tulburari menstruale, sindromul premenstrual si endometrioza. Uleiul poate alina sensibilitatea sanilor, pe care multe femei o reclama inainte de venirea menstruatiei si poate rezolva infertilitatea.

Tratamentul cu ulei de Luminita Noptii amelioreaza simptomele neuropatiei diabetice, reduce durerile si inflamatiile produse de reumatism si vindeca depresia, in 10-12 luni.

Alcoolicii care au vointa si chiar vor sa renunte la bautura trebuie sa stie ca uleiul scade dorinta de a mai consuma alcool.

In spasmofilie, existenta unui dezechilibru in metabolismul anumitor minerale poate duce la manifestari variate si destul de puternice.

Administrat timp de doua, trei luni, impreuna cu un supliment de calciu si magneziu, uleiul de luminita noptii amelioreaza simptomele.

Uleiul de luminita noptii se gaseste, sub forma de capsule, in magazinele de produse naturiste.

Sa avem sanatate!

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#ulei luminita noptii, #tratament luminita noptii, #tratament naturist , #tratament