Victor Ponta: Ma voi prezenta la Parchet, mie imi place sa merg la Parchet

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 15:26
8669 citiri
Victor Ponta: Ma voi prezenta la Parchet, mie imi place sa merg la Parchet

Premierul Victor Ponta a sustinut o declaratie de presa, de la Bruxelles, pe tema concluziilor Consiliului European.

Desi purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, declarase vineri ca primul ministru va vorbi si despre scandalul de plagiat in care este implicat, acesta a refuzat sa raspunda intrebarilor pe aceasta tema.

"In aceasta seara ma voi intoarce in Romania si atunci voi raspunde la probleme de politica interna. Singurul lucru pe care il pot spune este ca voi intocmi toate documentele necesare pentru numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educatiei, pentru ca in aceasta seara expira interimatul asigurat de Liviu Pop", a declarat Victor Ponta, de la Bruxelles.

Premierul a vorbit insa despre Consiliul European, la care spune ca a fost primit foarte bine. "Am fost primit foarte bine de toti cei care au participat la Consiliul European. Pe cei mai multi dintre ei ii cunosteam", a spus Ponta.

El a mai afirmat ca apreciaza decizia presedintelui Romaniei de a nu participa la Consiliul European, precizand ca daca lua aceasta hotarare de la inceput se puteau evita toate aceste scandaluri legate de reprezentarea Romaniei la Bruxelles.

"Vreau sa va spun ca apreciez decizia luata de presedintele Traian Basescu (de a nu participa la lucrarile Consiliului European - n.red.). Puteam sa evitam toate divergentele pe care le-am avut si pe care le cunoasteti", a mai declarat Victor Ponta.

In ceea ce priveste plangerile penale care au fost depuse pe numele sau, Ponta a spus ca nu il surprinde acest lucru.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT declaratiile premierului Victor Ponta

- Dupa ce ma intorc in tara vreau sa existe relatii bune intre institutii.

- E normal sa fie depuse plangeri penale impotriva mea. Stiti ca eu la Parchet am fost zi de zi timp sapte ani, asa incat oricand merg cu placere la Parchet.

- Am fost primit foarte bine de toti cei care au participat la Consiliul European. Pe unii ii cunosteam pentru ca fie facem parte din aceeasi familie politica, fie i-am intalnit recent la Bucuresti, in cadrul reuniunii "Prietenii coeziunii". Am vorbit si cu premierul polonez Donald Tusk, pentru ca eu cred ca trebuie sa stabilim o relatie cu adevarat strategica cu Polonia. Am primit si mesaje personale. Cel care m-a impresionat cel mai mult a fost cel al domnului Jean Claude Juncker.

- Vreau sa va spun ca apreciez decizia luata de presedintele Traian Basescu (de a nu participa la lucrarile Consiliului European - n.red.). Puteam sa evitam toate divergentele pe care le-am avut si pe care le cunoasteti.

- Aveam mai multe optiuni pentru Ministerul Educatiei dar am preferat sa o nominalizez pe Ecaterina Andronescu. Inca nu s-a dat decizia de incompatibilitate in cazul doamnei Andronescu. Daca va fi declarata incompatibila va fi retrasa.

- In aceasta seara ma voi intoarce in Romania si atunci voi raspunde la probleme de politica interna. Singurul lucru pe care il pot spune este ca voi intocmi toate documentele necesare pentru numirea Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educatiei, pentru ca in aceasta seara expira interimatul asigurat de Liviu Pop.

- Cred ca am reprezentat cu bine Romania la lucrarile Consiliului European.

- Am luat decizia sa ma adresez Parlamentului Romaniei saptamana viitoare. Rog si solicit Parlamentului, luni sau marti, sa ma adresez pentru a prezenta concluziile acestei reuniuni, sa luam masurile legislative necesare pentru a ne putea pregati pentru concretizarea bugetului 2014-2020.

- Au fost discutii extrem de lungi, tensionate. Cuvantul care a aparut cel mai des in luarile de pozitie au fost referirile la deciziile si colaborarile cu Parlamentul national".

- Am avut discutii informale pe tema Schengen si sunt optimist ca in toamna vom avea raspunsul pe care il asteptam.

- S-a adoptat in mod oficial intentia la nivel european de finalizare pana la finalul anului 2012 a principaleleor decizii privind bugetul pe 2014-2020.

- O alta veste buna este ca analiza de tara a remarcat faptul ca Romania isi mentine toate obligatiile si tintele stabilite cu FMI si Banca Mondiala. Pastrarea ratingului de tara este o alta veste buna. Este un semn ca Romania poate sa isi pastreze stabilitatea.

- Nu se iau bani din fondurile europene alocate Romaniei. Existau zvonuri ca se va face acest lucru. Putem sa transferam fonduri de la un program la altul.

- Este primul Consiliu European la care particip si ma bucur ca s-au luat decizii bune.

- Deciziile care s-au luat in Consiliul European sunt bune. Constat efectul pozitil al presedintelui francez, Francois Hollande.

Consiliul care trebuia sa dezbata vineri posibilul plagiat al premierului Victor Ponta a fost desfiintat oficial.

Ordinul pentru desfiintarea Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a fost publicat vineri dimineata in Monitorul Oficial. La scurt timp de la publicarea in M.O., ordinul a fost retras pentru aproximativ un sfert de ora.

Desi a fost desfiintat, Consiliul verifica totusi vineri dimineata acuzatiile de plagiat la adresa premierului Victor Ponta. Membrii s-au intalnit de urgenta, la ora 10.00, inainte de publicarea in Monitorul Oficial a ordinului ministrului interimar Liviu Pop de a dizolva actuala componenta a Consiliului.

Pop a mers in persoana, vineri, la sedinta Consiliului. La iesire, ministrul a declarat ca nu a discutat nicio secunda despre plagiatele lui Victor Ponta. El a evitat sa spuna daca o eventuala decizie a Consiliului va fi sau nu legala si a spus ca, in momentul de fata, "el nu stie cine se ocupa de analizarea tezelor de doctorat".

#Victor Ponta plagiat, #Victor Ponta doctorat plagiat, #Victor Ponta Liviu Pop plagiat , #plagiat