Ponta il apara pe ambasadorul roman la Londra

Miercuri, 13 Februarie 2013, ora 19:37
3444 citiri
Ponta il apara pe ambasadorul roman la Londra

Premierul Victor Ponta considera ca ambasadorul Romaniei la Londra, Ion Jinga, s-a luptat foarte mult pentru tara noastra, pentru drepturile muncitorilor romani.

Declaratia premierului Victor Ponta a fost facuta dupa ce oficialul a participat la semnarea contractului de optiune pentru operatiunile din perimetrul Midia, dintre ExxonMobil, OMV Petrom si Romgaz.

"Nu m-am uitat la CNN, m-am uitat la toate pozitiile pe care le-a avut legat de problema carnii de cal, de migratia romanilor, de drepturile romanilor pe piata muncii. Este un ambasador care s-a luptat pana acum foarte mult pentru Romania", a precizat, miercuri, Victor Ponta.

Diplomatul roman a explicat, la postul american de televiziune, contextul scandalului privind carnea de cal, in care a fost implicata si tara noastra.

"Cred ca prima responsabilitate de a informa, de a avertiza publicul apartine vanzatorului. Iar apoi furnizorului produsului, care la randul sau trebuie sa vada de unde a cumparat carnea. In Romania nu exista nicio companie care sa furnizeze sau sa exporte deloc carne tocata, de niciun fel.

Asa ca repet: daca vreti sa gasiti un raspuns bun si adecvat intrebarii dumneavoastra, trebuie sa verificati lantul de aprovizionare cu carne tocata. Romania nu apartine acestui lant de aprovizionare", a spus Ion Jinga, intr-o engleza chinuita.

Engleza chinuita a ambasadorului roman la Londra, exprimata la CNN (Video)

De altfel, compania franceza care furniza carnea respectiva in Marea Britanie a transmis ca nu este de vina, deoarece a cumparat carnea din Romania.

Din 2011, tara noastra a exportat peste 6.000 de tone de carne de cal, iar prim-ministrul Victor Ponta a spus ca doua abatoare care aveau legatura cu scandalul n-au facut nimic gresit.

Ponta, despre Romgaz, scandalul carnii de cal si emisiunea de bonduri pe piata americana

"Principala preocupare a Guvernului a fost de a verifica daca e ceva ilegal, iar primele rezultate au aratat ca abatoarele autohtone au exportat carne de cal in mod legal. A doua preocupare e de a colabora cu celelalte autoritati pentru a gasi unde e frauda si in al treilea rand pentru a avea reguli mai clare. Daca aceste eforturi ne vor dovedi ca nu a fost nicio problema in Romania, ci in alta parte, sigur ca putem duce o campanie de restabilire a prestigiului producatorilor romani", a reiterat, miercuri, Victor Ponta.

Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan tocmai a dat cărțile pe față. De ce și-a dat demisia din USR, partidul pe care l-a creat
Nicușor Dan a dat cărțile pe față după ani buni. Primarul Bucureștiului a explicat de ce a ieșit din USR, partidul pe care l-a fondat. Ruptura dintre Nicușor Dan și USR a surprins pe...
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Candidatura Dianei Şoşoacă la Primăria Capitalei a fost respinsă. „Eu nu am anunţat niciodată public că voi candida. E un ordin de la Marcel Ciolacu”
Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 42 Municipiul Bucureşti a respins candidatura Dianei Şoşoacă, preşedintă a partidul S.O.S. România, pentru funcţia de primar general al Capitalei,...
#Ponta apara ambasador Londra, #Ponta ambasador Londra , #premier